Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2021 17:55
Čas čtení 1:42
Martin Mičuda

Ikonické Mini dostalo v rámci rozsáhlé modernizace novou tvář, technologie i unikátní střechu

Ikonické Mini dostalo v rámci rozsáhlé modernizace novou tvář, technologie i unikátní střechu
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0324748EN/the-original-–-new-every-time:-the-mini-3-door-the-mini-5-door-the-mini-convertible" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bmwgroup.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Facelift se týká všech karosářských verzí.

Aktuální, 3. generace hatchbacku Mini je na trhu od roku 2013, za tu dobu prošla několika menšími vylepšeními. Další, poměrně rozsáhlá vylepšení přicházejí na řadu nyní, kdy automobilka představuje značně modernizovanou podobu. Změny se týkají všech tří karosářských verzí (třídveřový/pětidveřový hatchback i kabriolet) a rovněž elektrické verze SE či vrcholného JCW.


Nejviditelnější změnou je propracovaná přední část, která dostala poměrně netypicky ztvárněnou masku. Ta je nyní větší, standardně orámovaná černou barvou, zatímco vnitřek je lakován v barvě karoserie. Dodatečná světla v rozích nárazníků zmizela, vystřídaly je úzké, horizontálně orientované otvory, čímž bylo docíleno čistšího vzhledu a lepší aerodynamiky. Samozřejmě, ikonické oválné hlavní světlomety svůj tvar nemění, změnil se pouze jejich vnitřek – standardem je full-LED technologie s modernější grafikou.

Mini,
Zdroj: https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0324748EN/the-original-–-new-every-time:-the-mini-3-door-the-mini-5-door-the-mini-convertible

Černě lakované blatníky i prahy jsou beze změny, stejně tak i krátké převisy. Do nabídky se ale začlenily nové, ještě výraznější laky karoserie (například Zest Yellow) a efektnější designy disků – již v základu jde o 17" kola, za příplatek jsou osmnáctky.

Doporučeno
M5 CS s cenovkou 4,7 milionu korun je nejvýkonnějším a nejrychlejším BMW historie M5 CS s cenovkou 4,7 milionu korun je nejvýkonnějším a nejrychlejším BMW historie 27. ledna 2021 10:27

Zadní nárazník dostal decentně pozměněný tvar, plně funkční koncovky výfuku zůstávají zachovány, Mini tak nejde cestou ozdobných atrap. Zadní světla mají standardně dodávanou LED techniku ​​s efektní grafikou britské vlajky Union Jack.

Domů
Sdílet
Diskuse