Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2021 20:13
Čas čtení 2:00
Marián Mauik Biel

Zrcadlovka Sony Alpha 1 a smartphone Xperia Pro mají dosud nevídané parametry

TECH SONY
Uložit Uložené

Ne pouze svou unikátní výbavou, ale i cenou jsou určené jen pro ty nejnáročnější.

Sony se netají tím, že chce být první volbou pro youtubery a i profesionální tvůrce videa. Před několika měsíci představilo model ZV-1, který je doslova stavěný pro vlogování. Nyní tu máme něco pro ty nejnáročnější. Zrcadlovku Alpha 1 a smartphone Xperia Pro. Dokáží fungovat samozřejmě i samostatně. Ale zároveň jsou stavěny ke vzájemnému propojení.

Sony Alpha 1 má poměrně kompaktní tělo hybridního fotoaparátu, ale parametry těch nejsilnějších konkurentů od Nikonu nebo Canonu. Je ze slitiny hořčíku s utěsněním před vodou a prachem.

Doporučeno
Proč má nová sociální síť Clubhouse potenciál stát se hitem Proč má nová sociální síť Clubhouse potenciál stát se hitem 25. ledna 2021 19:59
Sony
Zdroj: Sony

Uvnitř je full-frame snímač s rozlišením 50,1 Mpix a dva obrazové procesory Bionz XR. I díky tomu má dostatek výkonu ke speciálním kouskům. Například dokáže nahrávat 8K video rychlostí 30 fps a v nesrovnatelně vyšší kvalitě, než některé smartphony se stejnou funkcí. 4K video umí nahrávat až do 120 fps.

Sony
Zdroj: Sony

Podporuje i kontinuální snímání až 30 snímků za sekundu v plném rozlišení. To je momentálně na trhu rekord. Funkce Pixel Shift Multi Shooting zas dokáže vytvořit až 199 Mpix fotografii.

Domů
Sdílet
Diskuse