Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2021 10:35
Čas čtení 0:52
Daniel Mikolášik

Facebook už nikdy nebude lidem doporučovat skupiny s politickou tématikou. Přispěl k tomu i útok na Kapitol

TECH
Uložit Uložené

Kromě toho má Facebook v plánu omezit množství politického obsahu na sociální síti.

Vedení sociální sítě Facebook se rozhodlo, že uživatelům natrvalo přestane doporučovat skupiny s politickou tématikou. Ve středu to uvedl šéf společnosti Mark Zuckerberg, informuje NBC.

Změna přišla mimo jiné jako důsledku extremistického útoku na Kapitol ve Washingtonu 6. ledna. Zuckerberg vidí problém v politicky orientovaných skupinách kvůli tomu, že se často zneužívají k šíření dezinformací, ale také k pořádání extremistických aktivit, jakou byl právě útok na sídlo kongresu v USA.

Doporučeno
Je to nesmírná hanba. K útoku na Kapitol vyjádřili Babiš, Zeman a další politici Je to nesmírná hanba. K útoku na Kapitol vyjádřili Babiš, Zeman a další politici 7. ledna 2021 12:43

„Jde o pokračování práce, které se věnujeme již nějakou dobu kvůli tomu, abychom zklidnili situaci a zabránili rozdělujícím konverzacím,“ uvedl Zuckerberg během hovoru s analytiky, v jehož rámci se zabývali příjmy společnosti za čtvrtý kvartál.

Domů
Sdílet
Diskuse