Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. února 2021 14:30
Čas čtení 6:09
Dominik Vetrák

Slavní herci, kteří se rozhodli skončit s herectvím, nebo o ně už hollywoodští producenti nestojí

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Některé odmítl Hollywood, jiní zase ukončili své kariéry z osobních důvodů.

Možná se někdy zamyslíš nad svým oblíbeným hercem z dětství a přemýšlíš, kam se vypařil. Nebo na něj narazíš při sledování televize a starých filmů. Častokrát se hvězdní herci přestanou objevovat ve filmech a zapomeneme na ně. Na některé však nedáme dopustit, a proto nám prochází hlavou myšlenka: Proč už netočí filmy?

Někteří herci ve výběru je sice stále natáčejí, ale jsou buď nevýrazní nebo podprůměrní. Jinými slovy, hollywoodští producenti o ně už nestojí, podobně jako diváci. Jejich hvězdná síla upadla a jejich novinky jednoduše nikdo nesleduje, nebo o nich vůbec nevíš.

Doporučeno
Recenze: Promising Young Woman Recenze: Promising Young Woman 4. února 2021 15:45

1. Cameron Diaz

Americká herečka měla za sebou řadu komedií a akčních filmů a těšila se velké oblibě u hollywoodských producentů a diváků. Jednoho dne si ale řekla dost. Po snímku Annie z roku 2014 již nehrála v ničem jiném, ale v roce 2018 nevyloučila, že se jednou do Hollywoodu vrátí. Loni však v podcastovém rozhovoru s herečkou Gwyneth Palthrow potvrdila, že s herectvím skončila. Je z ní matka a věnuje se úplně jiným věcem.

Herectví dala košem, protože se o sebe nedokázala dostatečně postarat. „12 hodin denně patříte studiu po dobu několika měsíců, a to je jen jeden film. Je na vás vyvíjen velký tlak a nestíháte v podstatě nic jiného.“

Herečce vadila všechna ta pozornost médií, obrovský tlak Hollywoodu a nedostatečný prostor pro ni samu jako člověka. Svého rozhodnutí vůbec nelituje. Od ukončení herecké kariéry vydala dvě knihy.

Cameron Diaz Maska
Zdroj: New Line Cinema

2. Catherine Zeta-Jones

Pokud nepočítáme neznámé televizní filmy a seriály, naposledy jsme ji viděli v průměrném snímku Dad's Army v roce 2016. V roce 2010 zjistil její manžel Michael Douglas, že trpí rakovinou hrtanu.

To herečce přidalo mnoho vrásek na obličeji, protože šlo o pokročilou formu rakoviny. V roce 2011 jí navíc diagnostikovali bipolární poruchu a herečka musela opakovaně nastoupit na léčbu v psychiatrické léčebně.

V roce 2013 se na několik měsíců odloučila s manželem, ale v roce 2014 se znovu dali dohromady. Zeta Jones měla velmi náročné období, kdy filmy byly zřejmě to poslední, na co myslela. V poslední dekádě tedy přijímala mnohem méně práce.

Pasca Catherina Zeta Jones
Zdroj: 20th Century Fox

3. Brendan Fraser

Oblíbený hollywoodský herec a miláček jak mužského tak ženského publika. Vděčit za to může hlavně ikonické roli Ricka O'Connella ve dvou... třech dílech Mumie. Na jeho ztvárnění této postavy nikdy nezapomeneme, protože to zvládl bravurně.

Herci se dařilo i po Mumii, ale jeho kariéra postupně upadala, až se jeho posledním hollywoodským filmem stala nepovedená Mumie 3. Fraser se vytratil z Hollywoodu po řadě snímků, které zklamaly po finanční stránce a herec se začal upisovat stále horším a menším projektům. 

Od té doby točil už jen vyloženě špatné filmy a nevýrazné seriály. V roce 2018 prozradil, že za úpadkem jeho kariéry stojí i incident z roku 2003, kdy ho prý během oběda organizovaného HFPA (Hollywood Foreign Press Association) chytil za zadek prezident společnosti a sahal mu i na intimní partie. Fraser se tehdy cítil jako dítě a myslel si, že se rozpláče.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 94316 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kam zmizela hvězda romantické komedie 500 dní se Summer
  • Co se stalo s Johnem Travoltou
  • Proč už nevidím hvězdy a obličeje romantických komedií z teenagerských dob
  • Co uškodilo kariéře Meg Ryan 
  • Proč skončila s herectvím Rick Moranis, hvězda Krotitelů duchů, Spaceballs či Miláčku, zmenšil jsem děti
Domů
Sdílet
Diskuse