Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2021 16:19
Čas čtení 1:16
Vojtěch Vanda

Babiš: Rychetský není nestranný. Jde o další způsob, jak odstranit Babiše z politiky

POLITIKA ANDREJ BABIŠ ČESKO
Uložit Uložené

Premiér nebyl spokojený s ustanoveném Ústavního soudu, k čemuž se také vyjádřil.

Premiéra Andreje Babiše (ANO) rozlítilo středeční rozhodnutí Ústavního soudu, který se zabýval návrhem skupiny senátorů, jenž upravoval volební zákon. Soud některým požadavkům vyhověl, k čemuž se premiér vyjádřil. Podle něj se soud snaží ovlivňovat politickou situaci v zemi, a Pavel Rychetský, ústavní soudce, není podle jeho názoru nestranný.

Doporučeno
Ústavní soud zrušil části volebního zákona. Pomohl koalicím Ústavní soud zrušil části volebního zákona. Pomohl koalicím 3. února 2021 10:22

Babiš veřejně vystoupil na na tiskové konferenci k rozhodnutí Ústavního soudu o zrušení některých ustanovení volebního zákona, aby sdělil své nespokojení. Největší problém je podle Babiše v tom, že rozhodnutí přišlo těsně před volbami, což se mu jeví jako účelové politické rozhodnutí. „Jde o další způsob, jak odstranit Babiše z politiky,“ uvedl. 

Domů
Sdílet
Diskuse