Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2021 19:20
Čas čtení 1:50
Martin Mičuda

Audi představuje nádherný e-tron GT, který ve verzi RS disponuje výkonem až 600 koní

Audi představuje nádherný e-tron GT, který ve verzi RS disponuje výkonem až 600 koní
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.e-tron-gt.audi/en/audi-e-tron-gt-press-area-13201" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">e-tron-gt.audi</a>
TECH
Uložit Uložené

Sportovní elektromobil od Audi naznačuje budoucí směřování značky.

Audi světu ukázalo svůj sportovní elektromobil e-tron GT v rovině konceptu již v roce 2018. V uplynulých minutách ale došlo k odhalení jeho produkční verze. A ta stojí rozhodně za to.

Zcela nový e-tron GT vypadá fantasticky a jen to potvrzuje skutečnost, že modely Audi bodují zejména svým designem. Automobilka přitom už na pohled přiznává, že jde o elektromobil – tradiční Singleframe sice naznačený je, vnitřek masky je ale zaslepený.

Audi, e-tron. GT,
Zdroj: https://www.e-tron-gt.audi/en/audi-e-tron-gt-press-area-13201


Na obou koncích se nachází mimořádně zajímavá a poutavá grafika výhradně full-LED světel. Jde o Matrix LED technologii, která bude pro základní provedení e-tron GT za příplatek, zákazník si navíc může zvolit i laserová dálková světla. Novinka s rozměry 4,99 x 1,96 x 1,41 metru se zároveň pyšní výbornou aerodynamikou – aerodynamický koeficient odporu vzduchu má hodnotu pouze 0,24.

Doporučeno
Král je jen jeden. Vyzkoušeli jsme nový Mercedes-Benz třídy S za téměř 5 milionů korun Král je jen jeden. Vyzkoušeli jsme nový Mercedes-Benz třídy S za téměř 5 milionů korun 20. ledna 2021 14:30

Atletické linie doplňují sportovní detaily karosérie – dveře disponují bezrámovým řešením oken, ze zadní části se vysouvá decentní spoiler. Kromě toho, nový e-tron GT může stát až na 21" discích s různými efektními designy, k dispozici bude také rozměrná panoramatická střecha. Zejména při pohledu z profilu je vidět příbuznost s modelem Porsche Taycan, se kterým novinka sdílí stejný technický základ.

Domů
Sdílet
Diskuse