Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2021 10:53
Čas čtení 0:45
Tereza Šnajdrová

Živě: Sleduj riskantní přistání robotického vozítka NASA na Marsu

NEWS NASA VESMÍR
Uložit Uložené

Hvězdárna a planetárium Brno ti dnes v 19:30 přinese komentovaný přenos.

Dnes v 19:30 hodin můžeš díky Hvězdárně a planetáriu Brno sledovat přímý komentovaný přenos riskantního přistání vozítka Perseverance americké vesmírné agentury NASA na Marsu. Automatický průzkumník bude na rudé planetě pátrat po známkách možného mikrobiálního života v minulosti, ale také plnit úkoly spojené s budoucími výpravami lidí na Mars.

Doporučeno
Astronautka Jeanette Epps: Dokáži si určitě představit, že budeme mít pravidelnou kyvadlovou dopravu mezi Zemí a Měsícem Astronautka Jeanette Epps: Dokáži si určitě představit, že budeme mít pravidelnou kyvadlovou dopravu mezi Zemí a Měsícem 28. listopadu 2020 9:30

Sonda Perseverance by na povrch sousední planety měla podle vědců NASA dosednout ve 21:55 středoevropského času a i ty můžeš živě sledovat sedm minut hrůzy, při nichž bude robotické vozítko přistávat. Rover usedne na kráter Jezero, který byl záměrně vybrán v souvislosti s jedním z hlavních cílů mise. Vědci jsou přesvědčeni o tom, že před 3,5 miliardy let se zde necházela voda, pročež by na místě mohly zůstat stopy případného někdejšího života.

Domů
Sdílet
Diskuse