Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2021 9:23
Čas čtení 1:03
Adam Novosad

Na Slovensku zemřela dva týdny po očkování 38letá učitelka. Žádná souvislost mezi úmrtím a vakcínou však nebyla prokázána

Na Slovensku zemřela dva týdny po očkování 38letá učitelka. Žádná souvislost mezi úmrtím a vakcínou však nebyla prokázána
Zdroj: TASR - Edmund Örzsik
NEWS
Uložit Uložené

Učitelka Antónia se nechala očkovat, aby mohla pomoci studentům s přípravou na maturitu.

Na Slovensku zemřela dva týdny po podání vakcíny AstraZeneca 38letá učitelka střední školy, uvedla v reportáži RTVS. Žádná souvislost mezi očkováním a úmrtím učitelky však nebyla potvrzena.

O vakcíně AstraZeneca se bouřlivě diskutuje napříč Evropou a několik zemí (např. Dánsko, Norsko) se rozhodlo pozastavit očkování touto látkou kvůli obavám, zda vakcína nezpůsobuje komplikace se srážlivostí krve.

Doporučeno
WHO vzkazuje státům, aby se nebály očkovat vakcínou AstraZeneca. Tromboembolické příhody se týkají pouze 0,0007 % případů WHO vzkazuje státům, aby se nebály očkovat vakcínou AstraZeneca. Tromboembolické příhody se týkají pouze 0,0007 % případů 12. března 2021 15:02

Vakcína od společnosti AstraZeneca byla schválena Evropskou lékovou agenturou a byla odzkoušena v praxi masivním očkováním všech věkových skupin ve Velké Británii, ale i očkováním v dalších zemích EU.

Světová zdravotnická organizace lidi ujistila, že vakcína AstraZeneca je excelentní a splňuje ty nejvyšší zdravotnické standardy.

Mezi potenciálními vedlejšími účinky vakcíny přitom po rozsáhlém klinickém testování problémy se srážlivostí krve vůbec neevidovali.

Doporučeno
AstraZeneca: Vyvracíme mýty a hoaxy o vakcíně, s níž některé státy přestávají očkovat AstraZeneca: Vyvracíme mýty a hoaxy o vakcíně, s níž některé státy přestávají očkovat 12. března 2021 12:17

Učitelka Antónia v polovině února pro RTVS popisovala své vedlejší účinky po očkování. Tvrdila, že společně s přibližně třiceti kolegy zažívala bolesti hlavy, zvýšenou teplotu, zimnici či bolest v místě vpichu.

Domů
Sdílet
Diskuse