Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2021 18:36
Čas čtení 1:42
Martin Mičuda

BMW představilo infotainment iDrive 8. generace. Má velké displeje a umělou inteligenci

BMW představilo infotainment iDrive 8. generace. Má velké displeje a umělou inteligenci
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0327315EN/the-all-new-bmw-idrive" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bmwgroup.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Po několika letech německá automobilka značnou měrou překopala svůj multimediální systém.

Nemusíš být ani velký znalec a fanoušek značky BMW, abys zaznamenal, že v loni představeném elektromobilu iX se objevil nový infotainment. Kromě velmi osobitého exteriéru totiž mnichovská automobilka zaujala i citelně modernějším až futuristickým designem interiéru. Teprve nyní – téměř půl roku po odhalení modelu iX – nám však BMW detailně představuje zcela novou, v pořadí 8. generaci infotainmentu iDrive.


Jeho podstatou je dvojice velkých (12,3" a 14,9") obrazovek, které jsou sloučeny do jednoho vystupujícího panelu. BMW se tedy očividně inspirovalo úhlavní konkurencí ze Stuttgartu. Byla to právě značka Mercedes-Benz, která svého času přišla s takovou orientací displejů a používá ji dodnes, i když nová třída C a S už hlásí nové směrování.

BMW, iDrive,
Zdroj: BMW Group


Obsluha infotainmentu nadále stojí primárně na sdruženém otočném ovladači, což nás velmi těší. Samozřejmě, chybět už nemůže ani dotykové ovládání či ovládání gesty a hlasem. Právě na to BMW speciálně upozorňuje, protože hlasový asistent BMW Intelligent Personal Assistant prošel značným vylepšením.

Doporučeno
Téměř 300 benzinových koní, stylový design a velkolepý prostor. To je nový Arteon Shooting Brake, který jsme vyzkoušeli Téměř 300 benzinových koní, stylový design a velkolepý prostor. To je nový Arteon Shooting Brake, který jsme vyzkoušeli 26. února 2021 14:30
Domů
Sdílet
Diskuse