Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2021 19:25
Čas čtení 0:44
Richard Balog

Raf Simons představuje genderově neutrální kolekci podzim/zima 2021, čímž boří stereotypy o mužské a ženské módě

Raf Simons představuje genderově neutrální kolekci podzim/zima 2021, čímž boří stereotypy o mužské a ženské módě
Zdroj: RAF SIMONS
MÓDA
Uložit Uložené

Na přehlídkovém mole se postupně střídali muži i ženy ve stejných modelech oblečení, které na pultech prodejen najdeš už za několik týdnů.

Raf Simons stíhá vedle náročné práce pro módní dům Prada i nadále tvořit pod hlavičkou své vlastní značky. Ostřílený návrhář veřejnosti včera představil genderově neutrální kolekci podzim/zima 2021, čímž zboural jakékoliv stereotypy o mužské a ženské módě.

V hlavní roli jsou především nadrozměrné kousky a neformálnost. Přesně v této poloze máme Rafa Simonse nejraději.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

Ještě před představením samotné kolekce Raf Simons prostřednictvím Instagramu postupně zveřejňoval tajemné slovní termíny, jako například „Devotion“, „EQUANIMITY“, „ALLEGIANCE“ nebo „ATRAXIA“, což v řečtině znamená stav osvobození od emočního narušení.

Ať už pro tebe vyznívají tato slova jakkoli, tak musíme uznat, že prostřednictvím androgynních modelů dokázal 53letý belgický módní mág přenést jejich význam do reálné podoby. Na mysli máme dlouhé pletené rukavice, prošívané kabáty, klasické bílé košile, doplňky ve tvaru kostí i náušnice s výrazným logem značky.

Kromě zmíněných kousků si nás získaly i zcela nové tenisky (RUNNER) Cylon-21 v několika barevných provedeních, které budou již za několik týdnů dostupné i na stránkách Footshopu. Nyní si už ale vychutnej záznam z módní přehlídky, která ti přiblíží možný scénář genderově neutrálního oblékání v budoucnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse