Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. března 2021 23:54
Čas čtení 3:59
Ondřej Jarůšek

Oktagon 22: Karlos Vémola nedal Ďatelinkovi šanci a opět naprosto dominoval, prvotřídní výkony podali i další bojovníci

Oktagon 22: Karlos Vémola nedal Ďatelinkovi šanci a opět naprosto dominoval, prvotřídní výkony podali i další bojovníci
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Jak proběhl turnaj Oktagon 22? Přinášíme ti kompletní přehled celé akce.

Sobotní večer patřil další velkolepé sportovní události z dílny domácí organizace Oktagon MMA. Ta totiž opět zavítala do Brna, kde se uskutečnil turnaj Oktagon 22, na který se fanoušci několik měsíců těšili. A čekání opravdu stálo za to. Dočkali jsme se totiž desítky bitev, kterým vévodil hlavní zápas, o nějž se postarali Karlos „Terminátor“ Vémola a Milan „Mr. Comeback“ Ďatelinka.

Viděli jsme tříkolové přestřelky, rychlá ukončení a spoustu prvotřídních výkonů. Pojď se s námi podívat, jak celá akce probíhala.

Doporučeno
Karfiolové uši: O co se jedná, jak k nim dochází a jak se proti nim dá chránit? Karfiolové uši: O co se jedná, jak k nim dochází a jak se proti nim dá chránit? 18. února 2021 14:30
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Galavečer odstartovala MMA premiéra krále Oktagonu Underground Tadeáše „Mawara“ Růžičky, kterého v jeho debutu přijel z Polska prověřit Dawid Kareta. Ten v první pětiminutovce dokázal dobře uplatnit své zemařské zkušenosti a kolo si připsal jasně na svou stranu. V dominanci Kareta pokračoval i v druhém kole a jedinou šancí domácího borce na úspěšný start MMA kariéry tak už bylo jen předčasné ukončení. To ale nepřišlo.

Přestože Růžička ukázal srdce a sáhl si na dno, z jednohlasné výhry 3:0 na body se nakonec mohl radovat krvácející polský bojovník Dawid Kareta.

Doporučeno
Pouliční bitkař Kimbo Slice ničil jednoho soupeře za druhým, dostal se do UFC a stal se světovou hvězdou MMA Pouliční bitkař Kimbo Slice ničil jednoho soupeře za druhým, dostal se do UFC a stal se světovou hvězdou MMA 6. června 2020 10:42
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Z Polska do Oktagonu zavítal také Filip Tomczak. Ten se zde v minulosti utkal s Pavlem Salčákem, jejichž duel skončil remízou. Samotný Polák se tehdy cítil bodovými rozhodčími okraden o výhru, v sobotu tedy dostal druhou příležitost ukázat své kvality. Do cesty se mu však postavil Zdeněk Polívka.

Zástupce domácí scény sice velkou část prvního kola strávil na zádech, v tom druhém však zařadil vyšší rychlost, přešel do dominance a svého soupeře v závěru kola téměř ukončil. O výsledku nakonec rozhodl průběh poslední pětiminutovky, kdy opět tahal za delší konec právě Polívka, který tak z klece odešel s výhrou 3:0 na body.

Tříkolovou podívanou nabídl i střet Michala Mokrého a Markem Bartlem. V tomto případě prakticky v každém kole udával tempo druhý z jmenovaných, který doručil hned několik skvělých takedownů a nenechal se nijak zásadně ohrozit. O výhře Bartla 3:0 na body tak nemohlo být pochyb. Uznání si však vysloužil i Mokrý, který se do klece postavil po delší době a prokázal, že má tuhý kořínek.

Doporučeno
Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla 8. července 2020 11:03

Předzápasovou kartu uzavřela bitva Roba Pukače s nebezpečně rozjetým „Králem Severu“ Janem Malachem. „Diamantový Čávo“, který do boje nastupoval s dvěma prohrami v řadě, však ani na chvíli nezaváhal, hned v úvodu vzal soupeře k zemi a tam jej ke konci prvního kola ukončil submisí (páka na ruku). Velmi důležitá výhra a krásný návrat do vítězného sedla.

Pukač po zápase prozradil, že se svou partnerkou očekává syna, takže nejbližší období bude věnovat své rodině a posléze naskočí zpět do přípravy. Bezprostředně po zápase mu k výhře pogratuloval Matúš Juráček, který Pukače rovnou vyzval na souboj. Je tedy pravděpodobné, že někdy na podzim se proti sobě postaví.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Hlavní kartu otevřel dlouho dokládaný duel Ondřeje Rašky a Pavla Salčáka. Ti se měli původně utkat už před rokem, vzájemného střetu se však kvůli pandemii dočkali až dnes. Oba borci se postarali o kvalitní zápas, který nabídl poutavé momenty na obou stranách, z pohledu bodových rozhodčí se o tak vyrovnanou válku nejednalo.

Všichni tři rozhodčí přiřkli vítězství Raškovi, který sice uvedl, že si výhru představoval v trochu jiném stylu, ale na svůj výkon i tak může být pyšný.

Premiéra v Oktagonu jak se patří. Tak by se dal ve stručnosti shrnout zápas Ondřeje Petráška, mladšího bratra populárního Miloše Petráška. Ten totiž hned v prvním kole trefil Tomáše Fialu tvrdou levačkou a krátce nato jej ukončil na zemi via TKO. Co víc si přát?

Krátkého trvání měla i další zkouška Lucie Szabové, šampionky televizní show Oktagon výzva 4. Proti té se postavila nebezpečná Řekyně Cristina Netza. Ta však proti domácí hvězdě moc dlouho nevydržela a Szabová si po kopu na hlavu připsala výstavní KO. Viz video níže.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Jedním z hlavních taháků turnaje byl čistě zahraniční duel. Jeho protagonisty se stali Tato Primera a Alex Lohoré, kteří hned v prvním kole předvedli opravdový ohňostroj. V něm padaly tvrdé údery a Lohoré svého soupeře mále utáhl na submisi. Fantastická podívaná pokračovala i v kole druhém, a i když ukončení před limitem do konce zápasu nepřišlo, o atraktivní válku nebyla nouze.

Z té nakonec jako vítěz po jednohlasném rozhodnutí všech tří rozhodčí odešel Alex Lohoré, který si rovnou řekl o titulovou šanci ve welterové váze. Na tu si ale ještě bude muset počkat. Pro Lohorého se jednalo už o třetí zápas pod hlavičkou Oktagonu, ale až nyní se raduje z výhry. Jak se říká, do třetice všeho dobrého.

Bývalá bojovnice UFC Lucie Pudilová vzala zápas jen pár dní před jeho konáním, a to se přitom neměla postavit proti nikterak snadné soupeřce. Tou se totiž stala nebezpečná Finka Maiju Suotama, která si však nakonec v sobotu z klece kromě prohry odnesla i krvavý nos. Nejspěšnější česká bojovnice podala suverénní výkon a zvítězila jasně 3:0 na body.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Pak už ale přišel čas na zlatý hřeb večera. Řeč samozřejmě není o ničem jiném než o bitvě Karlose Vémoly s Milanem Ďatelinkou, který dostal možnost získat uvolněný pás šampiona střední váhy (do 84 kg). Jejich zápas však skončil takřka dříve, než začal.

Hned v úvodu se totiž Ďatelinka dopustil chyby, když kopl ne zrovna povedený high kick, za což jej Vémola okamžitě potrestal a vzal jej k zemi. Tam mu „Mr. Comeback“ navíc po chvíli nabídl záda, na což Karlos zkušeně reagoval škrcením, po kterém slovenský bojovník zápas odklepal.

Po boji Vémola uvedl, že je připraven porazit kohokoliv, aby znovu získal svůj ztracený opasek, který mu byl odebrán po nesplnění váhového limitu. Ďatelinkovi také hned nabídl odvetu, nicméně její uskutečnění zatím není příliš pravděpodobné.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Oktagon 23 za dveřmi

Během živého přenosu organizace odtajnila také podrobnosti o nadcházejícím turnaji Oktagon 23, který se uskuteční 1. května. Jeho hlavním zápasem se stane titulový zápas Martina Budaye a Kamila Mindy o pás šampiona těžké váhy. Kromě této hlavní dvojice se můžeme těšit například na návrat Vaška Mikuláška a skvělou zprávou je také informace, že se na akci dočkáme i zápasu legendárního Petra Knížete. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Domů
Sdílet
Diskuse