Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2021 10:15
Čas čtení 1:15
Tereza Šnajdrová

Blatný končí, novým ministrem zdravotnictví bude Petr Arenberger. Plaga ve vedení ministerstva školství zůstává

Blatný končí, novým ministrem zdravotnictví bude Petr Arenberger. Plaga ve vedení ministerstva školství zůstává
Zdroj: Úřad vlády ČR
GASTRO ANDREJ BABIŠ MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

K oficiálnímu oznamu dojde v 10:30 na mimořádné tiskové konferenci.

Úterní spekulace o odvolání ministrů Jana Blatného (za ANO) a Roberta Plagy (dříve ANO) byly pravdivé. Ministr zdravotnictví Jan Blatný na 10:30 svolal mimořádnou tiskovou konferenci, na níž bude oznámeno, že končí ve funkci ministra zdravotnictví. Nahradí jej Petr Arenberger. Podle nejnovějších zpráv ČT24 se odvolání netýká ministra školství Roberta Plagy (dříve ANO), který na svém postu zůstane.

Doporučeno
Blatný a Plaga ve středu končí. Babiš už má náhradu, tvrdí CNN Prima NEWS Blatný a Plaga ve středu končí. Babiš už má náhradu, tvrdí CNN Prima NEWS 6. dubna 2021 14:02

Ačkoliv ještě v úterý po jednání vlády Blatný tvrdil, že o svém konci nic neví, na středu v 10:30 ráno svolal mimořádnou tiskovou konferenci. „Neptal jsem se pana premiéra, co se mnou bude. Dělám svou práci odborně, ale může padnout politické rozhodnutí, to je fakt,“ uvedl ke spekulacím, které se včera vyrojily. „Pro mě to není něco, co by mě odrazovalo od toho, abych každý den ráno vstal a šel do práce a dělal všechno nejlépe tak, jak umím,“ doplnil pak.

Domů
Sdílet
Diskuse