Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2021 12:15
Čas čtení 0:46
Jakub Paulík

IKEA bojuje proti homofobům vytvořením speciální místnosti a vyvěšením vlajky pokroku

IKEA bojuje proti homofobům vytvořením speciální místnosti a vyvěšením vlajky pokroku
Zdroj: Unsplash/Daniel James/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Společnost v pondělí svým zákazníkům ukáže, jaké hodnoty zastává.

IKEA k Mezinárodnímu dni boje proti homofobii, transfobii a bifobii, který připadl na 17. května, připravila samostatnou LGBT+ místnost. Pokoj s názvem Bez rozdílu vytvořila firma INGKA Group. Kromě toho budou před obchody společnosti IKEA tak jako před rokem vyvěšeny takzvané vlajky pokroku, které prezentují komunitu LGBT+, uvádí se v tiskové zprávě.

Doporučeno
Ekoaktivistko Alžběto se posadilo do silnice, protože je zděšeno, jak moc ignorujeme klimatickou krizi (Rozhovor) Ekoaktivistko Alžběto se posadilo do silnice, protože je zděšeno, jak moc ignorujeme klimatickou krizi (Rozhovor) 8. května 2021 15:31

Manažer pro rovnost, diverzitu a inkluzi společnosti IKEA Roman Bojko zdůraznil, že kromě sexuální orientace a pohlaví jsou důležité i jiné formy identity člověka. „Někteří lidé mohou čelit další diskriminaci kvůli své rase, etnickému původu, sociální vrstvě, vyznání nebo například fyzickým a duševním schopnostem,“ řekl.

Domů
Sdílet
Diskuse