Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. května 2021 12:30
Čas čtení 4:37
Lukáš Čelka

TEST: Vyzkoušeli jsme komplexní péči o šourek. Po nanesení produktu jsme se zalekli

TEST: Vyzkoušeli jsme komplexní péči o šourek. Po nanesení produktu jsme se zalekli
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka
MÓDA
Uložit Uložené

Zpocený šourek je již minulostí.

Již v minulosti jsme se věnovali různé výlučně pánské kosmetice, například pomády na vlasy nebo olejem na vousy. Dnes si to však namíříme do ještě hlubších vod a seznámíme tě s pánskou intimní kosmetikou, konkrétně s deodorantem a antiperspirantem na šourek.

Ano, čteš správně. Přestože nejde o zcela běžnou kosmetiku, česká značka Angry Beards se rozhodla vytvořit dva produkty, které zabraňují nepříjemnému pocení a následnému svědění na intimních partiích muže.

Deodroant pod pazuchu, u chlapov už aj na miešok. Otestovali sme pánsku intímnu kozmetiku
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

My jsme se rozhodli oba tyto výrobky vyzkoušet, abychom zjistili, jestli opravdu fungují a jak se aplikují. Používání deodorantu v oblasti varlat jsme konzultovali i s odborníkem, který nám prozradil, zda je to ze zdravotního hlediska opravdu neškodné.

V tomto článku si přečteš:
  • Jaký dojem v nás zanechala intimní kosmetika na pánský šourek.
  • Zda kosmetika opravdu fungovala tak, jak měla.
  • Zda jsme měli alergickou reakci na některý z testovaných produktů.
  • Jaký je rozdíl mezi sportovním lubrikantem Antistick a deodorantem Antisweat na běžné nošení.
  • Zda je používání deodorantů na intimních partiích ze zdravotního hlediska vůbec bezpečné.
Doporučeno
TEST: Vyzkoušeli jsme 8 olejů na vousy. Vyrovnají se produkty domácích výrobců i ostřílené zahraniční konkurenci? TEST: Vyzkoušeli jsme 8 olejů na vousy. Vyrovnají se produkty domácích výrobců i ostřílené zahraniční konkurenci? 8. května 2021 12:30

„Těžký úděl chlapa“

Musíš být celý den mimo domov, venku je extrémní teplo a ty máš na sobě úzké rifle. Nastává problém, který zná snad každý chlap. Šourek se ti lepí nejprve na pravou nohu, srovnáš si ho, pak se ti lepí na levou nohu a ty jsi frustrovaný z toho, že si ho už nemůžeš upravit, neboť nemáš k dispozici dostatek soukromí, takže jen sníš o tom, jak dorazíš domů, shodíš trenky a vrhneš se do sprchy.

Nejhorší je, když se po pár hodinách „věznění“ v kalhotách šourek sám ozve a začne nesnesitelně svědit. Aby to bylo ještě nepříjemnější, nacházíš se ve společnosti a nemáš možnost svědění utišit krátkým a netaktním poškrábáním se.

Deodroant pod pazuchu, u chlapov už aj na miešok. Otestovali sme pánsku intímnu kozmetiku
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Přesně na takové situace vyvinula značka Angry Beards sérii produktů Calm Balls, které by nepříjemným projevům zpocených „kulek“ měly předcházet nebo je minimálně utišit. Mysleli přitom na dva druhy pocení šourku: při sportu a fyzické námaze, ale i při běžném pocení způsobeném stresem a teplem.

Na hřiště lubrikant, do office deodorant

Pro chlapy, kteří mají blízko k sportovním aktivitám, má být podle popisu produktu ideální „Antistick – sportovní lubrikant na koule“. Jeho složení slibuje snížení přilnavosti šourku, aby sis mohl vychutnat pohyb bez jakéhokoliv omezení. Citlivou kůži zase chrání a regenerují antioxidační přísady. Výrobci nezapomněli ani na nepříjemný zápach zpoceného šourku, který eliminuje jemná, ale přesto příjemná citrusová vůně.

Deodroant pod pazuchu, u chlapov už aj na miešok. Otestovali sme pánsku intímnu kozmetiku
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Pro muže, jejichž práce není fyzicky namáhavá, avšak přesto bojují se zpoceným šourkem, je určen „Antisweat – deodorant na koule“. Za oroseným šourkem se totiž neskrývá jen pohyb, ale také stres a mentální námaha.

Tento produkt na rozdíl od Antisticku využívá tzv. odor contro technology, přičemž jde o směs s vysokým obsahem složek absorbujících pot a mastnotu, která aktivně působí proti bakteriím způsobujícím nežádoucí zápach a svědění. Mimo jiné šourek i hydratuje a dodává mu svěžest.

Doporučeno
Testovali jsme pomády na vlasy. Platí zde, že s cenou přichází kvalita? Testovali jsme pomády na vlasy. Platí zde, že s cenou přichází kvalita? 14. března 2021 9:30

Náš šourek dostal neokušenou svobodu

Jako první ze série produktů Calm Balls jsme se rozhodli vyzkoušet Antistick. Ještě před naší osobní zkušeností s tímto výrobkem však musíme pochválit originální balení intimní kosmetiky. Oba produkty od Angry Beards jsme zakoupili v látkovém pytlíku připomínajícím mužský šourek a nazvaném Komplexní péče o kule.

Vraťme se však k sportovnímu lubrikantu na šourek. Hlavní složkou produktu je medicinální vazelína obohacena o antioxidační přísady a přírodní výtažky. Zatímco vazelína zajistí klouzání a zabrání lepení zpoceného šourku, další přísady zklidní a vyživí citlivou pokožku i během většího zatížení.

Deodroant pod pazuchu, u chlapov už aj na miešok. Otestovali sme pánsku intímnu kozmetiku
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Sportovní lubrikant je balený v bílém plastovém obalu, jehož obsah konzistencí i vizuálně připomíná klasickou medicínskou vazelínu. Na rozdíl od ní však příjemně voní po citrusech. Průhledné mazivo se nanášelo bez problémů, avšak zpočátku se nám zdálo otravné mít mastný šourek.

Abychom „schopnosti“ produktu vyzkoušeli naplno, rozhodli jsme se aplikovat ho před během. Během sportovní aktivity se nám "pytel" opravdu pohyboval ze strany na stranu a nepříjemný pocit pocení v oblasti intimních partií zmizel. Když jsme si zvykli na „kluzkost“ v rozkroku, lubrikant nám už vůbec nepřekážel a diskomfort se změnil na komfort. Šourek ani po delší fyzické aktivitě nezapáchá, právě naopak, stále bylo cítit zbytky citrusové vůně.

Přestože Antistick splnil svůj účel, měli jsme potřebu co nejdříve dostat mazivo z našeho šourku. Při sportu může být tento produkt opravdu užitečný, avšak mít zamaštěný šourek i jen o minutu déle, než je potřeba, jsme nechtěli.

Antistick: pro a proti

+
příjemná vůně pocit mastného šourku
jednoduchá aplikace  
účinně zabraňuje lepení, svědění a zápachu šourku  

Nejprve pálil, pak jsme nic necítili

Jako druhý v pořadí jsme vyzkoušeli deodorant Antisweat. V tomto případě jde o šetrný gel s vysokým obsahem složek absorbujících pot a mastnotu, který aktivně působí proti bakteriím způsobujícím nežádoucí zápach. Produkt obsahuje mimo jiné i přírodní extrakty ze šalvěje a zeleného čaje. Ty mají za úkol regulovat nadměrné pocení a pokožce dodávat svěží pocit.

Deodorant balený v černé tubě nám konzistencí připomínal šedobílý gel. Přestože měl specifickou a příjemnou vůni, byla nevýrazná; téměř ji nebylo cítit. Po aplikování produktu jsme se zalekli.

Když jsme namazali náš šourek olejogelem, začal nás nepříjemně pálit. Nepřirozené pálení trvalo zhruba patnáct minut, pak se citlivá kůže v našem rozkroku uklidnila. Po chvilce jsme i zapomněli, že máme nějakou kosmetiku mezi nohama. Důležité je zmínit, že prvotní pálení bylo intenzivní pouze po prvním nanesení gelu. Když jsme ho používali opakovaně, šourek si na něj „zvykl“.

Deodroant pod pazuchu, u chlapov už aj na miešok. Otestovali sme pánsku intímnu kozmetiku
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Antisweat jsme si nanesli uprostřed dne před delší cestou autem, protože na základě zkušeností již víme, že během těchto cest se začne svědění šourku ozývat. Tentokrát se tak nestalo, deodorant skutečně zafungoval. Intimní partie nám voněly i po dlouhé cestě během teplého dne a byly svěží jako čerstvě umyté. Nebýt „pikantní“ divadelní scény hned po nanesení, Antisweat bychom označili za dokonalého pomocníka chlapa.

Ačkoli i partnerka ocení „kule“, které jsou voňavé a ve formě, doporučujeme, zvláště pokud je háklivější na kožní reakce, před pohlavním stykem si svou pýchu opláchnout. Zbytky gelu se totiž mohou dostat tam, kam oba nechcete, a nadělat neplechu.

Pochválil by nám však používání takového produktu i odborník z oblasti urologie?

Možná zdravotní rizika používání těchto produktů

Na to, zda je vůbec zdravé používat deodorant v oblasti šourku a mužských intimních partií, jsme se zeptali Dušana Pastoreka, lékaře v asistenční přípravě z urologie. Podle jeho slov se pocení podílí na termoregulaci, tedy udržování správné teploty těla.

„Pro spermiogenezi je vhodná teplota o něco nižší, a proto jsou dané orgány uložené v šourku. Z tohoto pohledu je tedy otázkou, jaký je dlouhodobý efekt používání takových produktů při pravidelném denním používání,“ dodal Pastorek s tím, že na vyhodnocení této problematiky nemají lékaři k dispozici dostatek dostupných dat.

Pastorek tvrdí, že dalšími možnými nežádoucími účinky by mohly být podráždění či jiné reakce po nešikovné aplikaci produktů na jiné části zevního genitálu, na které není produkt určen. „Otázkou proto zůstává, zda převažuje potřeba nebo společenský benefit potlačování pocení v těchto partiích nad možnými riziky,“ řekl Pastorek na závěr.

Antisweat: pro a proti

+
účinně zabrání pocení, zápachu a svědění nepříjemná prvotní reakce
po čtvrthodině zapomeneš, že máš nějaký deodorant na šourku možné zdravotní riziko při pravidelném používání
šourek udrží ve formě i po náročném dni  
Doporučeno
Víš, čí pivo piješ? Toto jsou majitelé známých piv v Česku a na Slovensku Víš, čí pivo piješ? Toto jsou majitelé známých piv v Česku a na Slovensku 15. května 2021 14:30
Domů
Sdílet
Diskuse