Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2021 15:14
Čas čtení 1:38
Martin Mičuda

Ford začíná psát novou kapitolu. Nejúspěšnější pick–up na světě se představuje v elektrické verzi Lightning

Ford začíná psát novou kapitolu. Nejúspěšnější pick–up na světě se představuje v elektrické verzi Lightning
Zdroj: Ford
TECH
Uložit Uložené

F–150 bude mít 800kilové baterie.

Elektrické F–150 má začít psát novou kapitolu slavného pick–upu. Série F je totiž již přes 38 let nejprodávanějším automobilem v USA a 43 let bez přestávky jde o nejúspěšnější pick–up na americkém trhu. Loni představil Ford zcela novou elektrifikovanou generaci. Čistě elektrický Ford F–150 s přívlastkem Lightning ale přichází až teď.

Praktický elektromobil vychází z aktuální generace efkové série. Poznávacím znakem je ale specificky tvarovaná světelná technika — přední full–LED světla jsou opticky propojena hrubým pásem, stejně jako ta vzadu. Mohutná maska je zakrytá efektní strukturou a nárazníky na obou koncích mají čistší a minimalističtější design, zatímco za předními blatníky jsou schránky na nabíjení.

Ford,F 1-150, Lightning,
Zdroj: Ford

Na rozdíl od konvenčních verzí má interiér jinak tvarovanou palubní desku — centrem je 15,5" dotykový displej s infotainmentem Sync 4, který je orientovaný na výšku. Prakticky identické řešení má i elektrický Mustang, čímž Ford sjednotil vnitřní architekturu elektromobilů. Jde ovšem o příplatkové řešení; základem je 12" displej, který je pro klasické F–150 tím nejvyšším provedením.

Domů
Sdílet
Diskuse