Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2021 12:16
Čas čtení 0:50
Martin Mičuda

550 koní a aktivní stabilizátory dělají z nové Bentaygy S tu nejsportovnější verzi SUV od Bentley

550 koní a aktivní stabilizátory dělají z nové Bentaygy S tu nejsportovnější verzi SUV od Bentley
Zdroj: Bentley
TECH
Uložit Uložené

Po hybridní verzi či vrcholném W12 britský výrobce představuje eskovou variantu zaměřenou na sportovní jízdu.

Po loňské modernizaci luxusní Bentaygy britský výrobce dále pokračuje v odhalování dodatečných verzí. Nyní přichází nejsportovnější varianta, kterou podle Bentley zastupuje právě představená Bentayga S. Její poznávacím znakem jsou kontrastní černé prvky v exteriéru včetně světlometů s tmavým podkladem a s velkými, až 22" dvoubarevnými disky.

SUV má rozměrný střešní spoiler a dvě oválné koncovky výfuku, které jsou uprostřed rozdělené. V luxusním interiéru je nový volant a středový panel s až 10,9" displejem infotainmentu. Verze S přidává značně sportovnější akcent, který umocňuje alcantara, červené čalounění a nové dekory s ozdobnou strukturou. Stejně jako zbylé verze, i esko je možné zvolit v čtyř, pěti nebo sedmimístné konfiguraci interiéru.

Doporučeno
Nové M4 Cabrio přichází výlučně jako Competition s pohonem M xDrive a premiérově s plátěnou střechou Nové M4 Cabrio přichází výlučně jako Competition s pohonem M xDrive a premiérově s plátěnou střechou 26. května 2021 13:29
Bentley, Bentayga,
Zdroj: Bentley

Bentayga S sází na osvědčený 4litrový motor V8 twin-turbo, který v tomto případě dodává 404 kW / 550 koní a 770 Nm. Poháněné jsou obě nápravy, na které posílá sílu 8stupňová automatická převodovka. Z 0 na 100 km/h dokáže novinka akcelerovat za 4,5 sekundy, maximální rychlost je omezena na úrovni 290 km/h.

Automobilka upozorňuje na speciálně vyladěný podvozek. Jeho předností má být aktivní stabilizátor v rámci systému Bentley Dynamic Ride. Ten pracuje na bázi 48 V sítě, aby doslova v mikrosekundách dokázal pohotově reagovat na okolní vlivy a potlačovat naklánění karosérie. Spolu s ostřejším řízením a reakcemi na plyn či tužším naladěním podvozku se má právě esková varianta vyznačovat nejsportovnějšími a nejagilnějšími jízdními vlastnostmi napříč portfoliem verzí Bentaygy.

Bentley, Bentayga,Bentley, Bentayga,Bentley, Bentayga,Bentley, Bentayga,
Zobrazit galerii
(14)
Domů
Sdílet
Diskuse