Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2021 15:36
Čas čtení 1:05
Adam Smeták

Vláda otevřela taneční kluby. Zakázala v nich ale tancovat

Vláda otevřela taneční kluby. Zakázala v nich ale tancovat
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

V podnicích budou jen místa k sezení. Lidé nebudou smět tančit.

Od pondělí se budou moci otevřít s režimovými opatřeními hudební, herní, taneční či společenské kluby a diskotéky. Návštěvníci budou vpuštěni jen s platným PCR či antigenním testem provedeným zdravotníkem. Ale ačkoli se otevřou diskotéky, nebude se v nich smět tancovat. Na tiskové konferenci to uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Podle Adama Vojtěcha je zákaz tance z epidemiologického hlediska logický. „Tanec nesporně znamená mnohem vyšší kontakt mezi lidmi, zadýchávání se, šíření choroby. Jsem přesvědčen o tom, že lidé mohou přijít, sednout si, pobavit se, konzumovat, ale tanec jakožto nějaká činnost, která se vztahuje ke kontaktu mezi lidmi, umožněna v tuto chvíli není,“ vysvětlil Vojtěch.

Doporučeno
Očkování pro lidi nad 16 let bude možná později. Rozhodne se v neděli, řekl Vojtěch Očkování pro lidi nad 16 let bude možná později. Rozhodne se v neděli, řekl Vojtěch 28. května 2021 15:09
Domů
Sdílet
Diskuse