Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2021 19:14
Čas čtení 1:04
Vojtěch Vanda

S věkem klesá v Česku zájem o očkování. Takto jsou zatím proočkované jednotlivé věkové kategorie

S věkem klesá v Česku zájem o očkování. Takto jsou zatím proočkované jednotlivé věkové kategorie
Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo statistiku očkování pro jednotlivé věkové skupiny.

Česko a očkování. Velké téma, které se probírá v posledních měsících. Vláda v čele s ministerstvem zdravotnictví tvrdí, že se konečně daří očkovat více než 100 000 dávek denně. Od ministerstva zdravotnictví jsme přebrali a přehledně utřídili data o efektivitě očkování v jednotlivých věkových kategoriích.

Doporučeno
7 důvodů, proč by se měl mladý člověk nechat očkovat 7 důvodů, proč by se měl mladý člověk nechat očkovat 31. května 2021 13:36

Ministerstvo uvádí, že se v Česku stále očkuje nebo očkovalo vakcínami čtyř firem: Pfizer, AstraZeneca, Moderna a Johnson & Johnson. Poslední jmenovaná stále jako jediná zůstává vakcínou, u níž je potřeba pouze jedna dávka. Ke 29. květnu bylo vykázáno 5 181 141 aplikovaných dávek očkování u 3 794 080 unikátních osob, které dostaly minimálně jednu dávku očkování. Očkování bylo dokončeno u 1 428 238 osob.

Domů
Sdílet
Diskuse