Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2021 v 17:35
Čas čtení 2:24
Dominik Vetrák

Tyto 3 geniální hry jsou levné, nabízejí spoustu obsahu, kvalitní příběh a žádné otravné mikrotransakce

Tyto 3 geniální hry jsou levné, nabízejí spoustu obsahu, kvalitní příběh a žádné otravné mikrotransakce
Zdroj: Wired Productions
TECH
Uložit Uložené

3 skvělé, levné a nezapomenutelné hry, díky kterým se zamiluješ do indie scény.

Poznej své taktické já v zábavném Wargroove, nech se vtáhnout do emotivního a hlubokého příběhu v Kentucky Route Zero a zachraň planetu Zemi během tajné a riskantní mise na Měsíci v Deliver Us the Moon.

Naposledy jsme ti doporučovali Ikenfell, Desperados 3 a Undertale. Dnes to budou opět výhradně indie, tedy nezávislé tituly, často vytvořeny pouze několika nadanými lidmi.

Doporučeno
Recenze: Ratchet & Clank: Rift Apart – je to skutečně nejkrásnější hra na světě, na kterou žádná jiná nemá? Recenze: Ratchet & Clank: Rift Apart – je to skutečně nejkrásnější hra na světě, na kterou žádná jiná nemá? 8. června 2021 v 16:00

Kentucky Route Zero – PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One, (MC: 88/100)

Hra je rozdělena do pěti epizod, které vycházely v průběhu let 2013 až 2020. Není se čemu divit. Jednotlivé epizody nabízejí komplexní příběh se skvěle napsanými a autentickými postavami. Hru přitom vytvářeli jen tři lidé.

Tím se v žánru point and click adventure (postavy ovládáš tak, že na obrazovce klikneš na nějaký předmět) podařilo vytvořit zajímavý koncept se spoustou unikátních hratelnostních aspektů. Některé epizody se hrají zcela odlišně než ty předešlé a zaměřují se i na vedlejší postavy.

Tou hlavní je Conway, řidič dodávky snažící se dokončit svou poslední zásilku pro firmu sbírající starožitnosti. Společně s ním poznáváme na cestě nové lidi, ale i nelidské entity a klademe si filozofické otázky. Hra se může pyšnit i krásným výtvarným stylem a promyšlenými dialogy, u kterých ti nebude vadit, že je čteš 30 minut bez jakékoliv akce.

Je to jedna z těch her, které doceníš až časem, a možná se k ní i po letech budeš chtít vrátit, aby si ji lépe pochopil a ponořil se do ní ještě hlouběji, protože skrývá různá tajemství a několik interpretací mysteriózního a emotivního příběhu.

Wargroove – PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch (MC: 84/100)

Jde o nesmírně návykovou a zábavnou strategicko-taktickou hru a duchovního nástupce Advanced Wars. Ve hře poznáváš mladou Merciu – nástupkyni na trůn království Cherrystone. Po atentátu na svého otce se rozhodne pro pomstu, ale zároveň s ní i pro záchranu království před blížícím se zlem. Příběh ve hře není důležitější než gameplay, ale rozhodně není k zahození.

V průběhu kampaně vystřídáš několik hlavních postav a jejich podřízené, z nichž každý má unikátní schopnosti. V boji tak využiješ spoustu druhů bojových jednotek a jejich útoků. Některé jsou pozemní, jiné zase létající a všechny mají svého velitele se speciálními dovednostmi a útoky.

Některé mise jsou vcelku náročné a vyžadují opravdové taktické smýšlení. Vícekrát se ti tedy stane, že budeš některé pasáže opakovat. Hra je však natolik zábavná a návyková, že ti to vůbec nebude vadit.

Jednotlivé mise se dají projít i v multiplayeru a dokonce si můžeš vytvářet vlastní mapy plné nepřátel. Wargroove má sympatické postavy ve fajn příběhu, ale je to až taktická hratelnost a tahový systém soubojů, které se ti dostanou pod kůži, díky čemuž ve hře strávíš desítky hodin.


Deliver us the Moon – PC, Xbox One, PS4 (MC: 77/100)

Tento sci-fi thriller nás velmi nečekaně překvapil. Objevili jsme ho díky katalogu Game Pass, takže jsme si ho vyzkoušeli zdarma a následně jsme se od něj nemohli odtrhnout. Příběh sleduje skupinu vědců, kteří jsou odhodláni zachránit planetu Zemi poté, co jí hrozí vyčerpání všech potřebných zdrojů na přežití lidstva.

Klíčem k jejich přežití je velká stanice na Měsíci, která se však z ničeho nic přestala ozývat a přerušila jakýkoliv kontakt se Zemí. Co se tam stalo a jak se to dá napravit? Hra střídá pohled první a třetí osoby. Během své cesty za odhalením mysteriózní události na Měsíci budeš luštit hádanky, odhalovat tajemství, opravovat techniku, ale také bojovat o život.

Titul má skvělý soundtrack a velmi nás překvapila zábavná hratelnost společně s krásně vytvarovaným prostředím. Rozhodně jsme nečekali tolik pozitivních aspektů na vrcholové úrovni od takového malého studia. Potěší i příběh a jeho zajímavé rozuzlení. Fanoušci mysteriózních příběhů, sci-fi a vesmírné tematiky by Deliver Us the Moon měli určitě vyzkoušet.

Domů
Sdílet
Diskuse