Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2021 14:30
Čas čtení 7:09
Jakub Paulík

Bestie ze Zliechova spálila těla mladé matky a dítěte. Sériový vrah uškrtil ženu při sexu

Bestie ze Zliechova spálila těla mladé matky a dítěte. Sériový vrah uškrtil ženu při sexu
Zdroj: TASR – Ján Krošlák
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Do vězení ho paradoxně dostalo týrání malého syna.

Spalovač mrtvol ze Zliechova uškrtil v období let 2010 až 2012 brutálním způsobem dvě ženy a jednoho muže. Se ženami před zabitím vykonal soulož a těl se zbavil jejich rozsekáním a spálením. Popel a kosterní pozůstatky odvezl na kolečku kousek od svého domu a důkazy vražd zakopal.

Po usmrcení partnerky Sandry v roce 2010 zůstal v jeho péči syn Miroslav, kterého fyzicky týral. Ve vězení se později sériový vrah přiznal, že zavraždil mnohem více obětí, než mu policie připisuje.

Doporučeno
Z dětského sériového vraha se jeho vlastní otec pozvracel. Zabíjet začal už na základní škole Z dětského sériového vraha se jeho vlastní otec pozvracel. Zabíjet začal už na základní škole 21. června 2021 14:30
V tomto článku si přečteš:
  • Co o něm říkala žena, která byla svědkem toho, jak šňůrkou z tepláků uškrtil jejího muže.
  • Co sdílel sériový vrah na Facebooku.
  • Co se stalo s tělem 1,5leté Niny.
  • Proč se k vraždám přiznal a pak říkal, že je nevinný.
  • Co o způsobu jeho vražd řekl bývalý kriminalista Matej Snopko.

Chtěla ho opustit, při sexu ji uškrtil

Mezi lety 2008 a 2009 žil Miroslav Lehotský v Česku, kde se živil jako svářeč. U nás se seznámil se Sandrou, se kterou se následně odstěhovali na Slovensko, kde spolu vychovávali syna Miroslava. Jejich vztah měl ovšem od idylky daleko. Sandru její přítel údajně podváděl s jinou ženou a kromě toho ji fyzicky týral.

Po zvážení situace se nakonec rozhodla, že nevěrného muže opustí, o čemž řekla i svému otci. „Družka měla silné podezření, že ji podvádí, a rozhodla se odejít k rodičům,“ informoval v roce 2017 tehdejší ředitel Národní kriminální agentury Peter Hraško (aktuálně obviněný v kauze Očistec). K otci a matce se už ale nedostala.

Když čelí člověk rozchodu, dokáže reagovat různými způsoby. Škála emocí může přejít od výrazného smutku či beznaděje až po nekontrolovatelný hněv. V případě Miroslava Lehotského, který tehdy žil v bytě v Nové Dubnici, šlo zřejmě o druhou možnost.

„U vrahů bývá často přítomný silný majetnický pohled na věc. Profesor Dobrotka k tomu říkal, že když nebude Mara moje, nebude ničí,“ komentoval možný motiv vraha pro Refresher exkriminalista Matej Snopko.

Doporučeno
Sériový vrah Rigo psal naší redaktorce na Valentýna. Na památku jí věnoval podepsanou fotografii, o vraždách ale mlčel Sériový vrah Rigo psal naší redaktorce na Valentýna. Na památku jí věnoval podepsanou fotografii, o vraždách ale mlčel 23. dubna 2021 9:30

Sandru, která ho plánovala opustit, nejprve přesvědčoval, aby zůstala. Když se mu to nepodařilo, 22letou partnerku při sexu vlastnoručně uškrtil, její tělo rozporcoval a spálil. Podle vyšetřovacího spisu případu s názvem Beštia tak v roce 2010 provedl první vraždu, ale není vyloučeno, že zabíjel už v minulosti.

Sandřin otec Milan pro TV Markíza řekl, že částmi těla jeho dcery údajně nakrmil své psy. Zmínil i incident, který poukazoval na agresivní povahu Sandřina muže. Podle daného tvrzení měl jednou škrtit Sandřinu sestru a rodině se zbraní vyhrožovat, že je nahází do žumpy nebo zakope do země. O údajném krmení psů částmi těl obětí psal i Blesk, přičemž odkazoval na tvrzení sousedů. Tato vyjádření je ale třeba brát s rezervou

Zajímal se prý o satanismus

V letech, kdy začal podle vyšetřovatelů vraždit, na sociální síti sdílel facebookovou stránku odkazující na satana a satanskou bibli. Podle jedné z jeho partnerek Lucie měl údajně k satanismu poměrně blízko. „Četl o tom mnoho knih a podle toho se také oblékal,“ cituje její výpověď Pravda.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 100130 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Co nasvědčuje možnosti, že zabil ještě více lidí.
  • Proč uřízl partnerovi své milenky hlavu.
  • Co objevili vyšetřovatelé při prohledávání hrobů sériového vraha.
  • Kdo podle tvrzení vraha zabil 1,5letou Ninu.
  • Proč mohl podle exkriminalisty o smrti dítěte lhát.
Domů
Sdílet
Diskuse