Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
21. června 2021 14:30
Čas čtení 6:40
Jakub Paulík

Z dětského sériového vraha se jeho vlastní otec pozvracel. Zabíjet začal už na základní škole

Z dětského sériového vraha se jeho vlastní otec pozvracel. Zabíjet začal už na základní škole
Zdroj: Unsplash/Markus Spiske/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

O vraždách vyprávěl jako o počasí.

Kolem jejího těla se vytvořila kaluž krve. Viděl, že už nežije, přesto ji stále bodal. V domě se kromě 27leté Rebeccy nenacházel nikdo. O děti se naštěstí v té době starali prarodiče, což jim zachránilo život. Mladá žena ale měla smůlu. Její dům si vyhlédl tehdy teprve 13letý soused, který však výškou a váhou převyšoval většinu místních dětí. 

Říkávali mu proto Iron Man, ale později mu jako jednomu z nejmladších sériových vrahů v USA zůstala přezdívka The Warwick Slasher. Když ho policisté dostali, na rukou měl krev čtyř nevinných žen. Na svobodu ho přitom měli pustit už jako 21letého.

Další články o vraždách spáchaných dětmi najdeš v tomto vlákně

Doporučeno
Zabiják se tvářil, že je gay. V klubu přitančil k muži a píchl mu injekci s jedem Zabiják se tvářil, že je gay. V klubu přitančil k muži a píchl mu injekci s jedem 3. června 2021 9:30
V tomto článku si přečteš:
  • V důsledku jakého detailu se dostal do pozornosti policie.
  • Proč měli čtyřnásobného vraha propustit na svobodu už jako 21letého.
  • Co vyšetřovatelům řekl o vraždách malých dětí.
  • Proč se vrahův otec ze svého syna pozvracel.
  • Jak vycházel se svými kamarády a sousedy

Vraždil od základní školy

Rebecca měla celý dům přeplněný krabicemi s věcmi, které si plánovala vzít s sebou. Za několik dní se měla společně s dětmi stěhovat. To už ale nestihla. V jeden červencový večer roku 1987 se k ní vloupal 13letý soused, který bydlel jen o několik domů dál.

Když policie ve Warwicku našla její tělo, byla z brutality, jakou pachatel vraždil, naprosto zděšena. Rebeccu bodl kuchyňským nožem téměř 60krát. Šlo o zloděje, který zabil majitelku domu, protože ho chytila při činu? Pokud ano, proč by ji bodal i dávno poté, co už byla mrtvá? Odpovědi na tyto otázky zatím neznali. Pachatel, teprve 13letý Craig Price, se přitom nacházel blíž, než tušili.

Od vraždy mladé ženy uběhly dva roky a místní obyvatelé na ni už pomalu zapomněli. Neznámý zabiják se však v roce 1989 znovu připomněl — a tentokrát dokonce trojnásobnou vraždou, při které neušetřil ani děti. Modus operandi (způsob spáchání trestného činu) byl přitom velmi podobný. Vyšetřovatelé proto přivolali na pomoc odborníky z FBI, podle nichž byli na stopě brutálního sériového vraha.

Doporučeno
Jako 14letý zastřelil tři lidi a dostal doživotí. Ve vězení si udělal vysokou školu, za minulost se stydí Jako 14letý zastřelil tři lidi a dostal doživotí. Ve vězení si udělal vysokou školu, za minulost se stydí 18. září 2020 11:13

Stěžoval si, že ho jedna z obětí kousla

Craig Price byl v roce 1989 15letým středoškolákem. NBC News informují, že měl v té době za sebou už několik vloupání, ale ke svému okolí se prý choval přátelsky a vždy byl obklopen kamarády. Na první pohled by tedy asi nikdo neřekl, že by byl schopen zavraždit člověka. Blízké okolí u něj ale pozorovalo časté výbuchy hněvu, kterým určitě nijak nepomáhalo to, že byl pravidelným uživatelem LSD.

Pod vlivem drog se prý v září 1989 vloupal do jednoho z domů, který se nacházel nedaleko jeho bydliště. Když uviděl pootevřené okno v přízemí, ucítil příležitost. Jeho dalšími oběťmi se staly tři sousedky: 39letá Joan Heaton a její dvě dcery, 8letá Melissa a 10letá Jennifer.

V zuřivosti matku i děti mnohonásobně pobodal, přičemž nejmladší 8leté Melisse dokonce rozbil lebku. Vyšetřovatelé uvedli, že oběti bodal takovou silou, až se mu lámaly čepele nožů, které zůstaly zabodnuté v těle. Na obětech jich podle své výpovědi vystřídal celkem asi šest.

Jako první zabil matku, kterou v domě nechtěně probudil tím, že při lezení přes okno spadl na stůl, který se pod jeho váhou zlomil. Podle CNN byl robustním hráčem amerického fotbalu, kterému vzhledem k jeho nadměrné velikosti přezdívali Iron Man. V době vražd měřil téměř 180 centimetrů a vážil přes 100 kilogramů.

Když ho tedy Joan v přítmí domu uviděla, zřejmě ji nenapadlo, že jde pouze o 15letého středoškoláka. Nežádoucí noční návštěvník v ní probudil strach, a tak se dala ihned na útěk, přičemž na své spící děti křičela, aby se dostaly k telefonu a přivolaly pomoc.

Podle výpovědi Craiga Price 39letou matku rychle chytil s cílem zavraždit ji. Joan se ale tvrdě bránila. „Pokousala mě, tady můžete vidět otisk. Kousla mě tam a já ji pokousal také,“ popisoval vyšetřovatelům své vzpomínky.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 99411 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak chtěl zabít svého spoluvězně.
  • Kdy se může dostat na svobodu.
  • Jak ho popsal agent FBI, který je odborníkem na sériové vrahy.
  • Proč si pohoršil natočením rapového videa.
  • Jak se do případu zapojil americký prezident Bill Clinton.
Domů
Sdílet
Diskuse