Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2021 14:30
Čas čtení 6:01
Jakub Paulík

Jak děti zabily macechu a vyrůstaly ve vězení. Z chlapce je dnes kněz, dívka se vdala, má dvě děti a bojuje za práva mladistvých

Jak děti zabily macechu a vyrůstaly ve vězení. Z chlapce je dnes kněz, dívka se vdala, má dvě děti a bojuje za práva mladistvých
Zdroj: Florida Today/video screenshot
ZAJÍMAVOSTI KRIMI
Uložit Uložené

Proč se děti rozhodly vraždit a kam směřovaly jejich cesty po odchodu z vězení?

13letá Catherine a 12letý Curtis žili koncem 90. let v USA se svou macechou, otcem a rodinným příbuzným. Ten dvojici dětí podle výpovědi Catherine sexuálně zneužíval. Mladou dívku například navštěvoval ve sprše, kde nad ní masturboval, jindy ji nutil k orálnímu sexu.

Když se Catherine svěřila bratrovi, věřil jí, protože měl za sebou podobně hrozivé zážitky. Nevlastní matka a otec si však mysleli, že lžou. Situace se pro sourozence stávala stále více neúnosnou, a tak se nakonec rozhodli vraždit.

Další články o vraždách spáchaných dětmi najdeš v tomto vlákně.
Doporučeno
6letou dívku zvedl do vzduchu a hodil o stůl. 12letý chlapec při „hře na wrestling“ zabil svou kamarádku 6letou dívku zvedl do vzduchu a hodil o stůl. 12letý chlapec při „hře na wrestling“ zabil svou kamarádku 16. listopadu 2020 11:04
V tomto článku si přečteš:
  • Proč chtěli zabít nejen muže, který je prý zneužíval, ale i otce a macechu
  • Jak se snažili uklidit místo činu
  • Jak na policii působila 13letá vražedkyně
  • Který z dvojice sourozenců přišel s plánem vraždy
  • Co si děti údajně prožily se sexuálním násilníkem
Catherine Jones a Curtis Jones
Zdroj: Florida Today/video screenshot

Nevlastní mámu zastřelili čtyřmi ranami z otcovy pistole

Dvanáctiletý Curtis Jones a jeho o rok starší sestra Catherine si 6. ledna 1999 počkali, dokud jejich otec s rodinným příbuzným, který je údajně sexuálně zneužíval, neodešli z domu. V ten den plánovali pomstu vůči rodině, která jim ubližovala. Nechtěli však zabít pouze sexuálního násilníka, ale i otce a macechu za to, že je neochránili a nesnažili se jim pomoci.

První obětí se měla stát jejich nevlastní matka, 29letá Sonya Nicole Speights. Její tělo zasáhli čtyřmi střelami z poloautomatické pistole, která patřila jejich otci. Celkově vystřelili 9krát, pět střel však minulo cíl. Podle NBC News jako první střílela Catherine a později i Curtis.

Společnými silami tělo zastřelené macechy přenesli do vany a bělidlem důkladně vyčistili stopy po krvi na koberci. Když ji však zabili, Curtis se podle Catherine psychicky zhroutil. Jak řekla v interview pro Florida Today z roku 2009, plánování vraždy je jedna věc, ale druhá věc je skutečný střet s realitou.

Doporučeno
Sériový vrah dostal 2 410 let za mřížemi. Lákal ženy na falešné pohovory a pak je uškrtil jejich vlastním spodním prádlem Sériový vrah dostal 2 410 let za mřížemi. Lákal ženy na falešné pohovory a pak je uškrtil jejich vlastním spodním prádlem 26. dubna 2024 7:00

Tělo nevlastní matky nechali ležet ve vaně a následně utekli do domu svého kamaráda, kterému řekli, co se stalo. Tvrdili, že šlo jen o nešťastnou náhodu. Odtud se děti vydaly do lesa, kde se skrývaly až do rána, ale policie je už druhý den našla.

Mužům zákona se prý oba ihned přiznali, že stojí za vraždou, ale jako důvod uvedli, že je Sonya oloupila o otcovu pozornost. Podle této verze je tedy k vraždě měla motivovat žárlivost a vůbec nezmínili historii sexuálního zneužívání, kterou Catherine popisovala v roce 2009 reportérovi z Florida Today.

Doporučeno
Expert na sériové a masové vrahy: Seriál Dexter inspiroval řadu vrahů, zabíjeli stejným způsobem (Rozhovor) Expert na sériové a masové vrahy: Seriál Dexter inspiroval řadu vrahů, zabíjeli stejným způsobem (Rozhovor) 8. července 2020 10:18

13letou Catherine prý nutil k orálnímu sexu, téměř se pozvracela

Tod Goodyear z kanceláře šerifa v okrese Brevard tvrdil, že s nápadem na vraždu přišla starší sestra. Tuto verzi později přiznala i Catherine. Curtise chtěla bránit a rozhodla se vzít vinu na sebe. „Na svůj věk byla velmi inteligentní. Chyběla jí však empatie, působila velmi pragmaticky,“ prohlásil Goodyear. Catherine však v interview zmiňuje, že tehdy si ještě komplexnost celé situace neuvědomovala a procitla až později.

Reportérovi Johnu A. Toressovi z Florida Today se podařilo z Christine dostat informace o mládí plné údajného sexuálního zneužívání. Její bratr Curtis však odmítl s médii komunikovat. Možnost sexuálního zneužívání zaznamenali i pracovníci sociální služby, kteří je rodinu navštívili za 5 let dohromady třikrát.

Catherine Jones
Zdroj: Florida Today/screenshot video

Potenciálního predátora viděli v osobě příbuzného z otcovy strany. Ten v době vraždy bydlel v domě společně s dětmi. Šlo o muže, kterého odsoudili za loupež na 6 let vězení a kromě toho mu prokázali vinu ze znásilnění 14leté dívky, která byla dcerou jeho přítelkyně. Soudní záznamy tedy jasně poukazovaly na to, že otcův příbuzný byl trestancem, který se neštítil sexuálně zneužívat mladistvé.

Doporučeno
Július pracoval na oddělení vražd. „Dnes už bych tuto práci nedělal. To, co vidíte v kriminálkách, je blbost“ Július pracoval na oddělení vražd. „Dnes už bych tuto práci nedělal. To, co vidíte v kriminálkách, je blbost“ 22. dubna 2024 7:00

„Dělal se mnou vše kromě penetrace," vyprávěla Christine o svých děsivých zážitcích z dětství. Tvrdila, že ji příbuzný nutil k „dotykům, mazlení a orálnímu sexu, při kterém se téměř pozvracela“. Když o tom řekla svému otci, nevěřil jí. Případ údajného sexuálního zneužívání policie nevyšetřila prý proto, že ji otec donutil lhát.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 95151 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak se k případu staví biologické dcery oběti, které měly v době vraždy 8 a 9 let
  • Která z nich nevlastním sourozencům a vrahům její matky odpustila a proč
  • Z jakého důvodu byl 18letý trest možná příliš vysoký
  • Proč byla Catherine jistý čas ve vězení spokojená
  • Kdy Catherine a Curtise propustili a jak nyní žijí
Domů
Sdílet
Diskuse