Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2021 14:30
Čas čtení 7:06
Jakub Paulík

Česká sériová vražedkyně s přezdívkou Krvavá blondýna vraždila pouze muže. Charakterizovala ji bezcitnost a arogance

Česká sériová vražedkyně s přezdívkou Krvavá blondýna vraždila pouze muže. Charakterizovala ji bezcitnost a arogance
Zdroj: Archiv bezpečnostních složek: odbor vyšetřování VB Krajské správy SNB Ústí nad Labem, vyšetřovací spis ČVS: VV- 20/10-81 k osobě ml. Fabiánová Jaroslava, nar. 21. 8. 1965 (č. př. 2410-2419/94, balík č. 7).
ZAJÍMAVOSTI SEX
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

Muži jí pokaždé naletěli.

Homosexuálně orientované Jaroslavě Fabiánové se sex s muži příčil. Uměla jím však do bytu nalákat množství mužů, které uspala a okradla. Ne vždy ale skončila jen u toho. Vinou známé sériové vražedkyně vyhasly čtyři lidské životy.

Muže vraždila brutálním způsobem. Policisté na tělech obětí nacházeli desítky bodných ran. Jaroslava Fabiánová přitom začala vraždit už jako teenagerka. Své sexuální služby nabídla důchodci, který jí však zaplatil méně, než očekávala, a tak ho poslala na onen svět.

Doporučeno
Vězni z Leopoldova měli mačety a sekery. Při zásahu svlékli trestance do naha Vězni z Leopoldova měli mačety a sekery. Při zásahu svlékli trestance do naha 31. října 2019 12:11
V tomto článku si přečteš:
  • Co si prožila v dětství.
  • Jaký mohl být podle slovenského kriminalisty její motiv vraždit.
  • Proč dělala navzdory vysoké inteligenci tolik chyb.
  • Z jakého důvodu vrah ubodá svou oběť desítkami ran.
  • Proč zabíjela jen muže.
  • Jak na ni vzpomíná její matka.

Jeho tvář se stala terčem ubodání

Šestnáctiletá Češka Jaroslava vyrůstající v Děčíně si od konce 70. let „přivydělávala“ drobnými krádežemi. K této činnosti přidala v říjnu 1981 i prostituci. V bytě navštívila 78letého klienta Vladimíra (některé zdroje uvádějí, že mu bylo 80 let), který údajně za menší částku peněz sexuálně zneužíval místní chlapce i dívky.

Jaroslava se však na důchodce rozzlobila, protože jí prý zaplatil méně, než čekala. Fabiánová ho v zuřivosti zabila skutečně brutálním způsobem. Muže mlátila kladivem, bodala nožem do hrudi a šídlem mu zaútočila na obličej. Když už byl starý pán po smrti, ještě ho i okradla.

Jaroslava Fabiánová
Zdroj: Archiv bezpečnostních složek:  odbor vyšetřování VB Krajské správy SNB Ústí nad Labem, vyšetřovací spis ČVS: VV- 20/10-81 k osobě ml. Fabiánová Jaroslava, nar. 21. 8. 1965 (č. př. 2410-2419/94, balík č. 7).

„Pokud někoho pobodáte na obličeji, může to znamenat několik věcí. Pokud nemáte vůči protivníkovi během souboje vysoce negativní citový vztah, tak se mu snažíte nepoškodit tvář. Ale pokud někoho nenávidíte, nejraději byste mu, jak se říká, rozbili hubu. Je však rozdíl zaútočit na obličej pěstmi a šídlem. Pokud ho ale Fabiánová neznala a zabila ho tak brutálním způsobem, mohlo jít i o nulovou empatii a soucit. Způsob všech jejích vražd vypovídá o tom, že je výjimečně bezcitná,“ řekl pro Refresher bývalý kriminalista Matej Snopko.

Doporučeno
Jak děti zabily macechu a vyrůstaly ve vězení. Z chlapce je dnes kněz, dívka se vdala, má dvě děti a bojuje za práva mladistvých Jak děti zabily macechu a vyrůstaly ve vězení. Z chlapce je dnes kněz, dívka se vdala, má dvě děti a bojuje za práva mladistvých 25. února 2021 14:30

Podle jeho úvah však mohlo jít i o vyšší vynaložení síly z důvodu, že pachatelka neměla dostatek fyzické síly. „Pokud je oběť větší a silnější, množství pachatelů se snaží započaté dílo dokončit, a proto vyvíjejí na vraždu mnohem větší energii, než je třeba, protože se bojí oběti a toho, že přežije. Stává se však i to, že vrah začne svou oběť bodat a dostane se do takové „ráže“, že neví kdy přestat. Tehdy se stane, že má oběť 40 či 50 smrtelných ran, které na usmrcení jednoznačně nebyly nutné,“ objasnil dále s dodatkem, že do hlavy pachatele nikdy na sto procent nevidíme. Možností je tedy více.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa INSTA CRIME BLOG (@insta_crime_blog)

Vraždící siréna zanechala stopy v krvi

Pro tuto a další vraždy začali Jaroslavu Fabiánovou přezdívat Krvavá blondýna, Drsná Jarka, Česká Carol (odvozeno z jména americké sériové vražedkyně a prostitutky Aileen Carol Wuornos), Uspávačka či Vraždící siréna.

Jaroslava Fabiánová
Zdroj: Archiv bezpečnostních složek:  odbor vyšetřování VB Krajské správy SNB Ústí nad Labem, vyšetřovací spis ČVS: VV- 20/10-81 k osobě ml. Fabiánová Jaroslava, nar. 21. 8. 1965 (č. př. 2410-2419/94, balík č. 7).

Podle Chrudimského deníku syn 78letého Vladimíra 18. listopadu 1981 nahlásil, že jeho otec je od 20. října nezvěstný. Když se příslušníci Veřejné bezpečnosti dostali do starcova bytu, našli jeho tělo ležet v kuchyni.

Na místě činu zůstala zaschlá krev, která už časem prosákla až do stropu souseda bydlícího o patro níže. Stopy na místě činu vyšetřovatelům prozradily, že za vraždou by mohla stát 16letá Jaroslava. Pachatelka v nedbalosti šlápla do stop po krvi oběti a zanechala po sobě jasné důkazy.

Doporučeno
Tatínku, nezabíjej mě, prosila ho dcera. Těchto šest nejbrutálnějších vrahů z Česka ti nedá spát Tatínku, nezabíjej mě, prosila ho dcera. Těchto šest nejbrutálnějších vrahů z Česka ti nedá spát 11. března 2021 16:06
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 95401 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Podle čeho ji odhalila policie.
  • Jak vznikla její přezdívka Uspávačka.
  • Co o její povaze řekl kriminalista a soudní znalec.
  • Jak se snažila arogantně bránit před obviněními.
  • Jaké jsou její šance, že se dostane na svobodu.
Domů
Sdílet
Diskuse