Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. ledna 2021 14:30
Čas čtení 7:42
Jakub Paulík

Night Stalker vraždil spící muže a znásilňoval jejich ženy. Na stehno stařenky nakreslil rtěnkou pentagram

Night Stalker vraždil spící muže a znásilňoval jejich ženy. Na stehno stařenky nakreslil rtěnkou pentagram
Zdroj: Netflix
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Odsoudili ho k trestu smrti, kterého se nikdy nedočkal.

Sériový vrah Richard Ramirez alias Night Stalker v letech 1984 až 1985 terorizoval obyvatele Los Angeles. Jeho oběťmi se stávaly především starší páry, osamělé ženy a děti. Lidi přepadal v jejich domovech během noci, přičemž muže většinou zastřelil a ženy mučil a znásilňoval. Na místech činu za sebou častokrát nechával satanistické symboly či vyřezané části těl.

Když policie v roce 1985 odhalila vrahovu identitu, dav lidí Richarda Ramireze zbil a zadržel. Sériového vraha odsoudili k trestu smrti, ale ještě před jeho provedením zemřel přirozenou smrtí. Do vězení vrahovi posílaly zamilované dopisy davy žen. Jednu z nich, která ho považovala za nevinného, si nakonec vzal za manželku. Média ho proto začala přezdívat i Death Row Romeo (Romeo odsouzený k smrti).

Doporučeno
Vražda podnikatele Draka a jeho ženy: Popravu, která trvala 90 minut, si dal jeden z vrahů do účetnictví Vražda podnikatele Draka a jeho ženy: Popravu, která trvala 90 minut, si dal jeden z vrahů do účetnictví 24. ledna 2021 13:20
V tomto článku si přečteš:
  • Jak vyšetřovatel popsal místo činu vraždy devítiletého děvčátka, které polohou těla připomínalo Ježíše Krista na kříži
  • Kdy začal Ramirez špehovat v hotelu sprchující se ženy
  • Jak se rozzlobený dav postaral o jeho zadržení
  • Proč je podle Ramireze vláda horší než sérioví vrazi
  • Jak se ve vězení stihl oženit a co o něm říkala jeho partnerka
Richard Ramirez
Zdroj: Wikimedia/Mrokovo

Rituální vražda devítiletého děvčátka

10. dubna 1984 vyšetřovatelé ze San Francisca našli v suterénu jednoho z místních apartmánů tělo částečně nahé devítileté Mei Leung. Pachatel holčičku surově zmlátil, znásilnil, pobodal a nakonec ji oběsil. „Kdyby byla o trochu vyšší, mohla přenést svou váhu s nohama na zemi, začít křičet a někdo by jí mohl přijít na pomoc,“ řekl pro New York Post inspektor Michael Mullane. Kvůli své výšce však nedosáhla nohama na zem.

Detektiv uvedl, že šlo o rituální vraždu a přivázaná holčička připomínala polohou Ježíše Krista na kříži. Tehdejší starostka San Francisca Dianne Feinstein nabízela za informace vedoucí k zadržení pachatele $ 10 000. Případ se ale vyšetřovatelům nedařilo s potenciálním pachatelem propojit až do roku 2009. Tehdy zjistili, že se DNA útočníka z místa činu shoduje se sériovým vrahem Richardem Ramirezem.

Doporučeno
Chladnokrevný masakr: Zienertová ubodala a udusila své 4 děti. Stala se tak jednou ze tří žen v Česku, které dostaly doživotí Chladnokrevný masakr: Zienertová ubodala a udusila své 4 děti. Stala se tak jednou ze tří žen v Česku, které dostaly doživotí 24. ledna 2021 10:04

Od mládí obdivoval vrahy a zločince

Richard Ramirez se narodil v roce 1960 v texaském El Pasu do rodiny násilnického otce. Ve volném čase utíkal z domova na hřbitov, bral drogy a kouřil marihuanu. Ramireze v mládí nejvíce ovlivnil vztah s bratrancem Miguelem, který se vrátil z války ve Vietnamu. Ten tehdy dvanáctiletému Richardovi Ramirezovi ukázal hrůzy tamního konfliktu.

Mladý chlapec se obdivem díval na fotografie, na kterých byly znásilněné ženy či popravení zajatci. Na některých fotografiích Miguel pózoval s odříznutými hlavami zneužitých žen, uvedl autor knihy Doctor Know's Guide To Serial Killers: The Best Of The Worst. „Od 13 let mě fascinovali vrahové, zločiny, vražda a smrt,“ přiznal se později po zadržení sériový vrah Richard Ramirez.

Záznam některých děsivých vyjádření Richarda Ramireze

Když bylo Richardu Ramirezovi 13 let, stal se svědkem toho, jak jeho bratranec zastřelil vlastní manželku, za což ho soud poslal na 7 let do vězení, napsal deník The New York Times. Ramirez během střední školy pracoval v hotelu. Při této brigádě se začalo projevovat jeho voyerství. V tajnosti špehoval sprchující se ženy, nad kterými masturboval.

Jednou ho dokonce jeho sexuální náruživost přemohla natolik, že se pokusil jednu z nich znásilnit. V tom mu ale zabránil manžel sprchující se ženy, který středoškoláka Ramireze snadno přemohl. Manželský pár nakonec proti Ramerizovi nesvědčil, a tak skončil bez trestu.

79leté stařence téměř odřezal hlavu

Později se Ramirez rozhodl opustit střední školu a odstěhoval se do Los Angeles, kde začal krást auta a přepadávat lidi v jejich domech. Za peníze získané z krádeží si kupoval kokain a heroin, na kterých se stal závislý. Po vraždě devítileté Mei Leung, o které jsme psali v úvodu, v červnu roku 1984 přepadl 79letou důchodkyni Jennie Vincow. Do bytu osamocené stařenky se dostal přes její okno.

New York Post píše, že při podřezávání hrdla ženě téměř oddělil hlavu od těla. Následně ji znásilnil. Modus operandi (způsob spáchání trestného činu) se u vraha mezi lety 1984 až 1985 opakoval. Pro jeho noční vpády do cizích domovů ho média pojmenovala Night Stalker (pozor, nezaměňovat ho se sériovým vrahem s přezdívkou Original Night Stalker).

Při loupežích své oběti pravidelně nutil, aby přísahaly na Satana, že před ním neskrývají žádné cennosti. V jednom z pozdějších interview řekl, že „studoval satanismus“. K tomu, zda vyznává Satana, se ale nechtěl otevřeně přiznat.

Jeho další obětí se po 79leté Jennie Vincow měla v březnu 1985 stát teprve 22letá Maria Hernandez, kterou přepadl u jejího auta. Ženě namířil pistoli na hlavu a vystřelil. Maria si stihla dát před obličej ruce, což jí nakonec zachránilo život. Držela v nich totiž klíče, od kterých se odrazila kulka, informuje deník The New York Times. Ramirez ale nevěděl, že žije, a tak se vydal do jejího bytu.

V něm našel čtyřiatřicetiletou Dayle Okazaki. Vystrašená spolubydlící neměla proti vrahovi se zbraní žádnou šanci. Ramirez ji dvakrát střelil do hlavy. Po chladnokrevné vraždě se vydal do Monterey Parku, kde v autě zastřelil třicetiletou Tsai Lian Yu. Jeho dvě úspěšné vraždy provedené za jednu noc mu zjevně zvýšily sebevědomí, a tak se už 10 dní na to vydal znovu na „lov“.

Doporučeno
Dva mladí Ukrajinci zabili za necelý měsíc 21 lidí. Na video si natočili, jak obětem šroubovákem bodali do mozku Dva mladí Ukrajinci zabili za necelý měsíc 21 lidí. Na video si natočili, jak obětem šroubovákem bodali do mozku 11. ledna 2021 9:33

Rtěnkou nakreslil na stehno oběti pentagram

Koncem března 1985 se v noci vloupal do bytu, v němž zavraždil 64letého spícího Vincenta Zazzaru. Jeho 44letou manželku Maxine napadl, svázal a následně hledal v jejich bytě cennosti. Maxine se podařilo osvobodit, ale udělala chybu, protože na Ramireze zaútočila s nenabitou brokovnicí. Vrah ženu na místě zastřelil a nožem jí vyřezal oči.

V dubnu si dal Richard Ramirez „odpočinek“ a vraždit začal opět až v polovině května. Tehdy se vloupal do domu, ve kterém zastřelil 66letého Williama Doie. Jeho 56letou manželku Lillian svázal a znásilnil. Svou tvář však před obětí neskrýval a nakonec se rozhodl, že ji nezabije. Jeho útok podobně jako Lillian přežily i další oběti, které policii podaly popis pachatele. 

Tvrdily, že je sexuálně napadl nepříjemně zapáchající hispánský muž s dlouhými vlasy. Koncem května se Ramirez vloupal do domu dvojčete důchodkyň. Kladivem umlátit 81letou Florence Lang a stejně zaútočil i na její 83letou sestru Mabel Bell, kterou znásilnil a zároveň mučil elektrošoky.

Ještě předtím, než z místa činu odešel, na stěny v domě a na stehno Mabel Bell nakreslil rtěnkou pentagram. Florence Lang útok maniaka přežila, ale její sestra následkům zranění podlehla. V květnu stihl Ramirez ještě přepadnout 42letou Carol Kyle a její jedenáctiletého syna. Matku chlapce několikrát znásilnil a z domu ukradl cennosti. Útok oba přežili.

Richard Ramirez v interview popíral své vraždy. 

„Sériovívrazi dělají totéž co vláda, jen v malém měřítku,“ tvrdil.

V červenci přepadl 75letou Mary Louise Cannon. S lampou, kterou ukradl v jejím domě, ji ubil do bezvědomí a následně ji pobodal. Několik dní na to přepadl v domě šestnáctiletou Whitney Bennett. Dívku zbil kusem železa a škrtil ji kabelem od pevné telefonní linky tak silně, až začal jiskřit. Ramirez se lekl a utekl. Později vypověděl, že dívku před ním podle něj ochránil Ježíš, jak píše v knize The Night Stalker: The Disturbing Life and Chilling Crimes of Richard Ramirez její autor Philip Carlo, který Ramireze zpovídal ve vězení.

V červenci dále zavraždil 61letou Joyce Lucille Nelson a krátce na to znásilnil a okradl 63letou Sophie Dickman. Jeho brutalita se 20. července 1985 vystupňovala. V ten den přepadl 66letou Lelu Kneiding a její o 2 roky staršího manžela Maxsona. Oba zastřelil a jejich těla rozsekal mačetou.

Doporučeno
Jeden z nejbrutálnějších vrahů v Česku: Lázoka turisté přistihli, jak dívce odřezává hlavu. Ten den slavila 17. narozeniny Jeden z nejbrutálnějších vrahů v Česku: Lázoka turisté přistihli, jak dívce odřezává hlavu. Ten den slavila 17. narozeniny 15. prosince 2020 15:00

Ženu nutil, aby se přiznala, že miluje Satana

Koncem července a srpna dále přepadl manželské páry a rodiny Kvonanathových, Petersonových, Abowathových a Paňových. Někteří útok vraha přežili, ale jiní takové štěstí neměli. 24. srpna se Night Stalker pokusil vykrást dům Jamese Romera, ke kterému přijel v ukradené oranžové Toyotě. Když ale Romerův syn, třináctiletý James Romero Junior zaslechl kroky cizího muže, vzbudil své rodiče, a tak sériový vrah utekl.

Mladík si ale ještě předtím stihl zapsat část jeho SPZ. Richard Ramirez cítil z neúspěšného vloupání velký hněv a řekl si, že to musí co nejdříve napravit. Tentýž večer se vloupal do domu Billa Carnse a Inez Erickson. Třicetiletého Billa překvapil v posteli a třikrát ho postřelil. Útok naštěstí přežil.

Jeho 29letou snoubenku Inez zbil a přikázal jí, aby se přiznala, že miluje Satana. Kromě toho ji donutil k orálnímu sexu. Před útěkem Richarda Ramireze si Inez všimla jeho auta. Když se popis oranžové Toyoty dostal do zpráv, třináctiletý James Romero Junior, ke kterému se chtěl Night Stalker vloupat, předal své informace vyšetřovatelům, píše deník The New York Times.

Policie nakonec našla ukradené vozidlo s otiskem Richarda Ramireze, a tak konečně zjistila identitu obávaného sériového vraha. Při pátrání policii pomohla média – tvář Night Stalkera se dostala do novin a televize.

„Už víme, kdo jsi, a brzy to budou vědět i všichni ostatní. Neexistuje místo, kam by ses mohl schovat,“ vzkázala vrahovi podle spisovatele Philipa Carla policie. The New York Times uvádí, že ho 31. srpna 1985 na ulici identifikovala řada lidí.

Jeden muž Richarda Ramireze srazil na zem úderem železnou tyčí do hlavy. Dav lidí sériového vraha zadržel až do příchodu policie. Ramirez mohl být šťastný, že policisté dorazili na místo v dostatečné rychlosti, protože ho někteří rozzlobení obyvatelé chtěli zabít. To se jim sice nepodařilo, ale stihli mu dát pořádnou „nakládačku“.

Richard Ramirez
Zdroj: Public Domain

Vymlouval se na Satana

Richarda Ramireze umístili do vazby, kde se prý zástupci šerifa Jimovi Ellis přiznal se svými zvrácenými chutěmi. „Rád zabíjím lidi a pozoruji, jak umírají. Miluji všechnu tu krev,“ řekl. V roce 1988 se Richard Ramirez dostal před soud. Porotu se snažil přesvědčit, že ho ke všemu navedl Satan. Nad svými četnými vraždy, znásilněními a loupežemi neprojevil nikdy žádnou lítost. 

Během jednání zvedl ruku, na níž měl nakreslený pentagram a zakřičel „Heil Satan“. „Jsem mimo dobro a zlo. Budu pomstěn. Lucifer přebývá v každém z nás,“ cituje slova tehdy 29letého Ramireze CNN. Podle novináře Franka Girardota, který mapoval celý proces, se Ramirez choval teatrálně, užíval si svou slávu a jeho úsměvy v soudní síni vytvářely kontrast k činům, za které ho soudili.

Sériový vrah nakonec za 13 vražd, 5 pokusů o vraždu, 11 sexuálních útoků a 14 vloupání dostal v roce 1989 devatenáctinásobný trest smrti. Ve vězení si dopisoval s řadou zamilovaných obdivovatelek, která média pojmenovala „RamirezGroupies“ a Ramirez dostal další přezdívku – „Death Row Romeo“. Některé z nich mu posílaly i své fotografie, na kterých se sériovému vrahovi ukazovaly ve vyzývavých pózách.

Jak je možné, že si monstrum jako Richard Ramirez získalo obdiv tolika žen? U více případů můžeme hovořit o takzvané hybristofilii, což znamená, že osobu sexuálně přitahuje zločinec nebo představa, že vykoná trestný čin. Hybristofilie se podle dostupných studií zřejmě projevuje zejména u žen.

„Určitě jsou také muži, které přitahují nebezpečné ženy, protože je může lákat vzrušení a emocionální intenzita, která z nich vychází. K dispozici ale máme méně informací, protože je mnohem méně sériových vražedkyň,“ tvrdí sexuální terapeut a autor knihy Modern Sexuality doktor Michael Aaron. Více se o tomto tématu dočteš v našem starším článku.

Doporučeno
6letou dívku zvedl do vzduchu a hodil o stůl. 12letý chlapec při „hře na wrestling“ zabil svou kamarádku 6letou dívku zvedl do vzduchu a hodil o stůl. 12letý chlapec při „hře na wrestling“ zabil svou kamarádku 16. listopadu 2020 11:04

Manželství se sériovým vrahem

Ze všech obdivovatelek Richarda Ramireze nejvíce zaujala editorka jednoho magazínu jménem Doreen Lioy, která dlouhodobě sledovala jeho případ a byla na všech soudních jednáních. Ramireze považovala za nevinného a později ho pravidelně navštěvovala ve vězení, kde se dokonce v roce 1996 vzali.

Mnohonásobného sériového vraha a násilníka jeho manželka popisovala jako „milého, zábavného a okouzlujícího“. „Myslím, že je to opravdu skvělý člověk. Je mým nejlepším přítelem,“ řekla v roce 1997 pro CNN. Podle IMDb se Doreen Ramirez jako manželka slavného sériového vraha objevila v dokumentu Love Behind Bars (Láska za mřížemi).

Výpočet vražd Richarda Ramireze nemusel být konečný. Testy DNA z roku 2009 ho například spojily s vraždou devítiletého děvčátka, kterou jsme zmínili v úvodu článku. Po tomto zjištění ho prý jeho manželka Doreen opustila. Ramirez při množství svých obdivovatelek neztrácel čas a údajně se stihl zasnoubit se ženou jménem Christine Lee (viz video níže).

Christine tvrdila, že svého partnera nikdy nemohla ani políbit, protože jim nedovolili blízký kontakt. Vždy spolu komunikovali jen přes sklo. Richard Ramirez se trestu smrti nikdy nedočkal a v roce 2013 jako 53letý zemřel přirozenou smrtí. Skolila ho rakovina. Příběh sériového vraha Richarda Ramireze nedávno zpracoval i Netflix v dokumentu s názvem Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer.

Domů
Sdílet
Diskuse