Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
24. ledna 2021 13:20
Čas čtení 2:54
Tereza Šnajdrová

Vražda podnikatele Draka a jeho ženy: Popravu, která trvala 90 minut, si dal jeden z vrahů do účetnictví

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Obžalovaný měl v účetnictví své firmy zaúčtovanou pásku, louh i cement.

K vraždě podnikatele Zbigniewa Muszańského a jeho manželky došlo 28. února 2013 ve Slezské Ostravě. Chladnokrevné popravy se dopustil dobrý kamarád rodiny, který si svůj skutek dokonce dal do účetnictví firmy a nestyděl se ani den po vykonání vraždy s úsměvem na tváři uklidňovat dceru svých obětí, že se její rodiče určitě najdou.

Doporučeno
Jeden z nejbrutálnějších vrahů v Česku: Lázoka turisté přistihli, jak dívce odřezává hlavu. Ten den slavila 17. narozeniny Jeden z nejbrutálnějších vrahů v Česku: Lázoka turisté přistihli, jak dívce odřezává hlavu. Ten den slavila 17. narozeniny 15. prosince 2020 15:00

Podnikatel Zbigniew Muszański zmizel za záhadných okolností 28. února, když nikdy se nevrátil z návštěvy u rodinného přítele Michala Z. O Zbigniewovi, přezdívaném také Drak, bylo známo, že je velmi zámožný, čehož se rozhodli využít tři rodinní známí, kteří vymysleli plán vraždy, v němž nechyběly ani falešné stopy. Přesto se kriminalistům povedlo dopátrat se pravdy, a muži tak skončili za mřížemi.

Co se osudný večer stalo?

Všechno to začalo v 18:30 hodin večer, kdy Michal Z. podnikatele pozval do svého domu ve Starém Bohumíně. Jako důvod návštěvy si vymyslel, že by potřeboval půjčit peníze na stavební zakázku, která měla být dle jeho slov velmi výhodnou investicí. Drak se však zdráhal půjčit mu peníze, neboť měl již z minulosti zkušenosti, že mu je lidé často nevraceli. 

Vrazi, kteří již v domě Michala Z. čekali, tedy museli najet na plán B. Drakovi dali na ruce želízka, naložili jej do auta a odvezli do Ostravy, kde měli pronajatou garáž s vykopaným hrobem. Tam podnikatele zastřelili a jeli se vypořádat i s jeho ženou. Tu přepadli v jejím domě v Pudlově, kde také ukradli vysokou hotovost, sebrali počítač, kamerový systém a ženu naložili do kufru Drakova auta. I ji následně převezli do pronajaté garáže a stejně jako jejího muže, ji zastřelili. 

Zbigniew Muszański se svou ženou

oběti
Zdroj: Policie ČR
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 93895 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Zpět
Sdílet
Diskuse