Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2021 16:06
Čas čtení 5:21
Tereza Šnajdrová

Tatínku, nezabíjej mě, prosila ho dcera. Těchto šest nejbrutálnějších vrahů z Česka ti nedá spát

Tatínku, nezabíjej mě, prosila ho dcera. Těchto šest nejbrutálnějších vrahů z Česka ti nedá spát
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
ZAJÍMAVOSTI PO STOPÁCH ČESKÝCH ZLOČINCŮ ODSOUZENÝCH NA DOŽIVOTÍ
Uložit Uložené

Přinášíme ti první díl seriálu, ve kterém ti představíme všech 46 vrahů odsouzených na doživotí.

Doživotní tresty nejsou v České republice výjimkou a v současné době se ve věznicích nachází 46 mužů a žen odsouzených k doživotí. Nebezpeční zabijáci a recidivisti jsou umístěni ve třech zařízeních pro ně určených a my ti dnes představíme první část z nich. Těchto šest odsouzených se dopustilo nejbrutálnějších vražd na území Česka.

Doporučeno
Jeden z nejbrutálnějších vrahů v Česku: Lázoka turisté přistihli, jak dívce odřezává hlavu. Ten den slavila 17. narozeniny Jeden z nejbrutálnějších vrahů v Česku: Lázoka turisté přistihli, jak dívce odřezává hlavu. Ten den slavila 17. narozeniny 15. prosince 2020 15:00

Jan Uhljar ubodal exmanželku a kladivem umlátil svého tříletého syna

Tento rok tomu bude již 24 let, co v Hodoníně došlo k jedné z nejbrutálnějších vražd, na kterou ještě dnes kriminalisté vzpomínají s odporem. Tehdy sedmadvacetiletý Uhljar řešil již delší dobu spory s exmanželkou, která mu vytýkala hrubé chování k jejich společnému synovi. Podle vyšetřovatelů došlo k hádce mezi rodiči i v osudný den, kdy se Uhljar rozhodl nekončící diskuse ukončit vraždou

Odsouzený se nejprve s bývalou manželkou pohádal, a když odešla venčit psy, aby se po hádce uklidnila, Uhljar kladivem umlátil svého tříletého syna. Malého chlapce sedmkrát silně udeřil kladivem, které následně schoval do boty a aby měl jistotu, že je dítě opravdu mrtvé, zasadil mu několik bodných ran do krku a hlavy. Jakmile se exmanželka vrátila z venku, povalil ji v kuchyni na zem a osmapadesátkrát ji bodl nožem, který o ni dokonce zlomil. 

Chtěl jsem se svou bývalou ženou znovu žít, ale bál jsem se, že mě odmítne. Proto jsem vzal v předsíni kladivo a chlapce několikrát udeřil. Slyšel jsem, že ještě chroptí, a tak jsem z kuchyně přinesl nůž a několikrát ho bodl. S tímto nožem jsem potom napadl i bývalou ženu, aby ji neměl nikdo jiný,“ znělo z jeho úst.

Jan Uhljar byl odsouzen na doživotí, proti čemuž se odvolala a před dalším jednáním si demonstrativně podřezal žíly. Pokus o sebevraždu však přežil a nyní si odpykává trest za své nechutné činy. „Při rekonstrukci vraždy se Uhljar choval, jako by to byla skutečnost. Dostal nůž a bodal do ženské figuríny. Psycholog, psychiatr i zástupce z Ústavu soudního lékařství byli v šoku,“ vzpomíná státní zástupce Jan Plaisner.

Doporučeno
Vražda podnikatele Draka a jeho ženy: Popravu, která trvala 90 minut, si dal jeden z vrahů do účetnictví Vražda podnikatele Draka a jeho ženy: Popravu, která trvala 90 minut, si dal jeden z vrahů do účetnictví 24. ledna 2021 13:20

Policie spolu s patologem selhala a Stodolovi zabíjeli dál

Případ manželů Stodolových se zapsal do historie nejen tím, kolik lidí brutálně zabili a okradli, ale i tím, jak policisté a patologové hloupě postupovali ve vyšetřování a přehlédli několik zásadních stop. Všechno to začalo v roce 2001, kdy došlo k požáru domu ve Slavošově na Kutnohorsku. Jeho majitel byl nalezen mrtvý v posteli obklopené svíčkami a když patolog nepoznal, že byl muž uškrcen, policie případ uzavřela jako úmrtí bez cizího zavinění.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 95814 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse