Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2021 16:43
Čas čtení 1:17
Tereza Šnajdrová

Čech trpící nemocí ALS ve Švýcarsku podstoupil asistovanou sebevraždu

Čech trpící nemocí ALS ve Švýcarsku podstoupil asistovanou sebevraždu
Zdroj: Unsplash/Marcelo Leal/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Sedmatřicetiletý Martin Přecechtěl trpěl nevyléčitelnou nemocí.

Martinu Přecechtělovi byla zákeřná nemoc ALS, tedy nevyléčitelná amyotrofická laterální skleróza, diagnostikována před pár lety. Ačkoliv s ní necelé dva roky bojoval, o svém konci nakonec rozhodl on sám. Ve Švýcarsku podstoupil asistovanou sebevraždu, u níž nechyběla ani jeho manželka Markéta. „Neměl žádný strach, ani neplakal. Byl rád a bylo poznat, že jakmile začala látka účinkovat, cítil úlevu,“ řekla pro iRozhlas.

Doporučeno
Jiřina Kočí se stala obětí sexuálního zneužívání knězem. Velmi hrubé sexuální praktiky snášela bezmála tři roky (Rozhovor) Jiřina Kočí se stala obětí sexuálního zneužívání knězem. Velmi hrubé sexuální praktiky snášela bezmála tři roky (Rozhovor) 2. července 2021 14:42

Martin Přecechtěl ještě před dvěma lety aktivně sportoval, účastnil se maratónů, měl spokojenou rodinu a dvě malé děti. Všechno se však změnilo v okamžiku, kdy mu byla diagnostikována amyotrofická laterální skleróza. ALS je nevyléčitelná nemoc, pročež se Martin rozhodl hledat alternativní způsoby léčby, avšak nic nepomáhalo. Rozhodl se proto odjet na kliniku do Švýcarska, kde podstoupil asistovanou sebevraždu.

Domů
Sdílet
Diskuse