Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2021 15:29
Čas čtení 0:52
Vojtěch Vanda

V Česku už je nová mutace delta plus. Nakazila se 30letá žena z Jihomoravského kraje

V Česku už je nová mutace delta plus. Nakazila se 30letá žena z Jihomoravského kraje
Zdroj: TASR/Petr David Josek
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Státní zdravotní ústav uvádí, že doposud dominantní britská mutace je na českém území pouze v 10 procentech případů

Nejdominantnější koronavirovou mutací v České republice je momentálně delta. Podle informací Státního zdravotního ústavu je detekována v 70 až 80 procentech případů. Britská varianta, která byla doposud dominantní, je zastoupena pouze v 10 procentech. Jihoafrická a brazilská varianta se v Česku vyskytují ojediněle, nově se zde ale objevila nová mutace delta plus.

Doporučeno
V Praze se otevřelo další očkovací centrum bez registrace, najdeš ho v obchodním domě na Smíchově V Praze se otevřelo další očkovací centrum bez registrace, najdeš ho v obchodním domě na Smíchově 19. července 2021 10:43

Za poslední dva týdny prošetřily laboratoře v České republice 1405 zachycených pozitivních koronavirových vzorků. Podle Státního zdravotního ústavu se začíná lepšit komunikace mezi laboratořemi, a tak zápisy do Informačního systému infekčních nemocí, jenž spravuje Ústav zdravotnických informací a statistiky, začínají vykazovat ten správný datový základ.

Domů
Sdílet
Diskuse