Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2021 15:01
Čas čtení 0:51
Tereza Šnajdrová

Překoná Česko historický rekord v počtu získaných medailí? Podívej se, jak si stojíme v porovnání s ostatními zeměmi

Překoná Česko historický rekord v počtu získaných medailí? Podívej se, jak si stojíme v porovnání s ostatními zeměmi
Zdroj: ČTK/DPA/Jan Woitas
NEWS LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2020
Uložit Uložené

Doposud nejúspěšnější jsme byli na LOH 1996 v Atlantě a LOH v Londýně, které se uskutečnily v roce 2012. Na obou zmíněných jsme vybojovali 11 medailí.

AKTUALIZACE 1.8. 19:30 – Žebříček jsme aktualizovali podle aktuálního vývoje olympijských her.

Letní olympijské hry v Tokiu začaly teprve před týdnem a Česká republika se už pyšní osmi získanými medailemi. Naši sportovci vybojovali čtyři zlaté, tři stříbrné a jednu bronzovou placku, čímž jsme předběhli sousední Rakousko, Polsko i Slovensko. Jak si stojíme v celkovém žebříčku? A padne nový rekord?

Nejúspěšnější pro nás byly LOH v Atlantě roku 1996, na nichž česká reprezentace získala celkem 11 medailí. Dvě zlaté vybojoval kanoista Martin Doktor a po jedné pak kanoistka Štěpánka Hilgertová a atlet Jan Železný. O další cenné kovy se zasadili kanoisté Lukáš Pollert, Miroslav Šimek, Jiří Rohan, tenistky Jana Novotná a Helena Suková, sportovní střelec Miroslav Januš a atleti Tomáš Dvořák s Šárkou Kašpárkovou.

Domů
Sdílet
Diskuse