Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2021 11:22
Čas čtení 1:24
Tereza Šnajdrová

Blíží se návrat dětí do škol. Žáci se budou muset řídit těmito pravidly

Blíží se návrat dětí do škol. Žáci se budou muset řídit těmito pravidly
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo školství připravuje plán, kterým se budou muset řídit všechny školy.

Pandemie koronaviru zkomplikovala život nám všem a určitě si vzpomeneš na loňské zmatky týkající se fungování škol. Ministerstvo školství se tentokrát chtělo připravit a na manuálu pro fungování škol, který bude platit od září, pracuje již nyní. Do lavic se budou moci vrátit i žáci, kteří odmítnou pravidelné testování, výuka pro ně nebude příjemná, informují Seznam Zprávy.

Doporučeno
Aplikace Tečka zmodrala. Aktualizace má zabránit zmatkům a ulehčit cestování Aplikace Tečka zmodrala. Aktualizace má zabránit zmatkům a ulehčit cestování 11. srpna 2021 10:07

Ministerstvo školství sice manuál ještě ladí, ale jedno je jisté již teď. Do školních lavic se budou moci vrátit i ti žáci, kteří odmítnou pravidelné testování. „Už v minulém roce jsme měli žáky, jejichž zákonní zástupci odmítli testování. Rádi bychom ale i tyto žáky do školy dostali za dodržení určitých pravidel,“ řekl Luboš Zajíc, prezident Asociace ředitelů základních škol.

Domů
Sdílet
Diskuse