Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2021 18:11
Čas čtení 5:24
Ondřej Jarůšek

Ondřej Novotný: Gábora Borárose obdivuju. Bere velké výzvy a chce dokázat, že to není vymyšlený bojovník (Rozhovor)

Ondřej Novotný: Gábora Borárose obdivuju. Bere velké výzvy a chce dokázat, že to není vymyšlený bojovník (Rozhovor)
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT
Uložit Uložené

O turnajích OKTAGON 27 a OKTAGON 28 jsme si popovídali s hlavní tváří a hlasem organizace OKTAGON MMA Ondřejem Novotným.

Září je pro fanoušky smíšených bojových umění nabité k prasknutí. Domácí organizace OKTAGON MMA totiž na tento měsíc chystá hned dva velkolepé turnaje, na kterých budou korunováni noví šampioni.

Už v sobotu 11.9. nás čeká turnaj OKTAGON 27, kde se o titul pérové váhy porvou špičkoví slovenští bojovníci Ivan Buchinger a Vojto Barborík, a dva týdny nato, 25.9., bude akci OKTAGON 28 vévodit bitva bývalého bojovníka UFC Viktora Pešty s německým Terminátorem Stephanem Pützem, kteří se utkají o to, kdo usedne na trůn polotěžké divize.

O obou těchto očekávaných eventech jsme si popovídali se spoluzakladatelem organizace OKTAGON MMA Ondřejem Novotným, který nám nastínil, na co všechno se můžeme těšit, promluvil o psychickém nastavení hvězdného Gábora Borárose a v neposledních řadě jsme mluvili i o možných soupeřích pro bijce Karlose Vémolu.

Doporučeno
Boxerský megazápas Karlos Vémola vs. Marpo má nové datum konání. Porve se i hvězda Boráros se Štáfkem Boxerský megazápas Karlos Vémola vs. Marpo má nové datum konání. Porve se i hvězda Boráros se Štáfkem 5. září 2021 9:00
Základní informace o turnaji OKTAGON 27
Kdy: V sobotu 11.9.
Kde: Zimní stadion Ondreje Nepely, Bratislava, živě na Oktagon.tv
Hlavní hvězdy turnaje: Ivan Buchinger, Vojto Barborík, Gábor Boráros a další

Základní informace o turnaji OKTAGON 28
Kdy: V sobotu 25.9. 
Kde: O2 universum, Praha, živě na Oktagon.tv
Hlavní hvězdy turnaje: Viktor Pešta, Stephan „T-800“ Pütz, Leo Brichta a další
oktagon27
Zdroj: OKTAGON MMA

Ivan Buchinger označil titulový zápas s Barboríkem za druhý Zápas století. Co ve Vašich očích z tohoto duelu dělá největší zápas slovenské scény?

Jsou tady proti sobě dva kluci v nejlepších letech a na vrcholu svých sil, a to ve váze, která je celosvětově jedna z nejtěžších. Oba jsou navíc na hranici první stovky. Buchinger je legenda, historicky nejúspěšnější československý bojovník, a Vojto Barborík by tam chtěl mířit. Je to tedy zajímavý střet zápasníků, kteří umí všechno, a jeden z nich bude šťastnější a druhý smutnější.

Čekáte Vy osobně boj na celých pět kol? 

Sám nevím. Mám to tak 50:50. Pokud by to měl někdo ukončit, tak v mých očích je to v prvních dvou kolech spíš Vojto Barborík, potom by ale už zase mohl začít vládnout Ivan Buchinger díky svým zkušenostem. Ten zápas má ale pro mě každý možný scénář. Nemám nic, co bych preferoval, že se stane.

Gábora svým způsobem obdivuju. Mohl by mít daleko lehčí soupeře, porážet je a lidi by mu tleskali, ale on chce dokázat, že není vymyšlený zápasník.

buchinger barborík
Zdroj: OKTAGON MMA

Jedním z nejočekávanějších zápasů je samozřejmě taky návrat Gábora Borárose, který se vrací po smolné sérii proher. Jakou verzi Gábora podle Vás uvidíme tentokrát?

Gábor slibuje tu nejlepší možnou. To znamená, že daleko víc spároval a celkově z jeho tábora přichází spíš pozitivní zprávy. Sám si nechávám takový moment překvapení, až to uvidím, protože se mu změnil soupeř, a to drasticky k lepšímu, tedy pro něj k nebezpečnějšímu.

Ať už to dopadne jakkoliv, tak Gábor zase znovu poněkolikáté v řadě bere těžkého soupeře bez jakýchkoliv keců, byť já osobně jsem mu chtěl dát lehčího.

Tím navazujete na mou další otázku. Hodně lidí totiž překvapilo, jak těžkého soupeře Gábor přijal. Nevytvořil tím na sebe až moc velký tlak?

Myslím si, že ne. To je to, co je na Gáborovi tak skvělé. Samozřejmě řeší kariéru jako všichni ostatní, ale neřeší soupeře. Když mu řeknete, že to je veterán UFC, tak on v klidu řekne: „Jo? Byl v UFC, jo?“ A dál to neřeší. Nechává to na svém trenérovi, částečně na mě a stačí mu, že se na něj mrkne a řekne si: „Je to výzva, ale myslím, že na něj mám, a když ne, tak to aspoň zkusím.“

Tento přístup je v MMA hodně ojedinělý, každý si totiž v dnešní době staví kariéru velmi úzkostlivě, a Gábora za to svým způsobem obdivuju. Mohl by mít daleko lehčí soupeře, porážet je a lidi by mu tleskali, ale on chce dokázat, že není vymyšlený zápasník, že bude nastupovat s velmi dobrými soupeři a že je bude porážet. Kdybych to měl já rozhodnout, tak tentokrát s Leboutem nejde. Ale jde s ním a za to před ním klobouk dolů.

Gábor Boráros
Zdroj: Oktagon MMA
Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 103157 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Na které zápasy je Ondřej Novotný nejvíce zvědavý
  • Zda je pravděpodobný zápas Karlose Vémoly s německým Terminátorem Stephanem „T-800“ Pützem
  • Jak blízko titulovému zápasu je Leo Brichta
  • Co by pro Zdeňka Polívku znamenalo vítězství nad Ericem Spicelym
Domů
Sdílet
Diskuse