Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2021 12:53
Čas čtení 1:35
Tereza Šnajdrová

Potřebuješ voličský průkaz? Přinášíme návod na to, jak a kde ho získat

Potřebuješ voličský průkaz? Přinášíme návod na to, jak a kde ho získat
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
NEWS VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Voličský průkaz potřebují ti, kteří chtějí volit ze zahraničí či v jiném volebním okrsku, než ve kterém mají trvalé bydliště.

Volby do Poslanecké sněmovny se uskuteční přesně za měsíc, tedy 8. a 9. října, a ty se nedostaneš na adresu svého trvalého bydliště, kde bys mohl v klidu odvolit? Žádný problém. Až do 6. října můžeš zažádat o voličský průkaz, s nímž můžeš k hlasovací urně kdekoliv. Přečti si náš podrobný návod a v účasti ve volbách ti již nic nezabrání. 

Doporučeno
Preference hnutí ANO stále rostou. Do Sněmovny by se nedostala ČSSD, ani komunisté, tvrdí průzkum pro MF Dnes Preference hnutí ANO stále rostou. Do Sněmovny by se nedostala ČSSD, ani komunisté, tvrdí průzkum pro MF Dnes 9. září 2021 11:20

O volební průkaz můžeš žádat do 1. října, osobně až do 6. října

O volební průkaz mohou žádat všichni obyvatelé České republiky, kteří jsou starší 18 let. S ním pak můžeš k volbám jak ze zahraničí, tak z kteréhokoliv jiného místa v republice a nic ti tak nezabrání v tom, abys i ty vhodil hlas své oblíbené politické straně či hnutí.

Žádosti jsou přijímány u obecního úřadu, magistrátu, městského úřadu, úřadu městyse, úřadu městské části nebo městského obvodu územně členěného statutárního města či úřadu městské části hlavního města Prahy v místě tvého trvalého pobytu. Pokud se již nyní nacházíš v zahraničí, o voličský průkaz musíš požádat příslušný zastupitelský nebo konzulární úřad.

Domů
Sdílet
Diskuse