Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2021 11:20
Čas čtení 0:35
Tereza Šnajdrová

Preference hnutí ANO stále rostou. Do Sněmovny by se nedostala ČSSD, ani komunisté, tvrdí průzkum pro MF Dnes

Preference hnutí ANO stále rostou. Do Sněmovny by se nedostala ČSSD, ani komunisté, tvrdí průzkum pro MF Dnes
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

MF Dnes si od agentury Median nechala vypracovat průzkum volebních preferencí.

Volebních modelů, které ukazují, jak by lidé hlasovali, pokud by se volby do Poslanecké sněmovny uskutečnily již nyní, je mnoho. Model předvolebních preferencí si nyní nechal agenturou Median vypracovat i zpravodaj iDnes a výsledky tě pravděpodobně nepřekvapí. Vedoucí pozici si stále drží sílící hnutí ANO, za ním se drží koalice SPOLU a Piráti se Starosty oslabují, stejně jako komunisté.

Doporučeno
PŘEHLED K VOLBÁM: Kdy se konají, kdo kandiduje a jak si vyřídit voličský průkaz PŘEHLED K VOLBÁM: Kdy se konají, kdo kandiduje a jak si vyřídit voličský průkaz 6. září 2021 14:56

Znovu zesiluje aspekt nárůstu hnutí ANO, který je patrný od dubna či května. Aktuální data zachycují větší dynamiku ve společnosti,“ komentuje výsledky modelu předvolebních preferencí ředitel agentury Median Přemysl Čech.

Data jasně ukazují, že hnutí ANO překonalo těžké chvíle, dostalo se do vedení a tuto silnou pozici i nadále upevňuje. Volební preference pak stoupají i koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP09), která jen před pár týdny předběhla Piráty a STAN. Poslední zmínění se začínají propadat, stejně jako komunisté, jejichž voličů výrazně ubývá. 

Celý průzkum předvolebních preferencí najdeš na webu iDnes.

Doporučeno
V Česku přibylo 376 nakažených koronavirem. Pandemie opět sílí V Česku přibylo 376 nakažených koronavirem. Pandemie opět sílí 9. září 2021 8:46
Domů
Sdílet
Diskuse