Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2021 23:15
Čas čtení 0:57
Ondřej Jarůšek

Pekelná válka! Ivan Buchinger se v neuvěřitelné bitvě stal dvojnásobným šampionem Oktagonu

Pekelná válka! Ivan Buchinger se v neuvěřitelné bitvě stal dvojnásobným šampionem Oktagonu
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT
Uložit Uložené

Hlavní zápas turnaje OKTAGON 27 zná svého vítěze!

Zimní stadion Ondreje Nepely se v sobotu stal dějištěm turnaje OKTAGON 27, jemuž vévodil titulový zápas Ivan Buchinger vs. Vojto Barborík. Titulový byl však jen pro prvního z jmenovaných, Barborík totiž na pátečním vážení nesplnil váhový limit pro pérovou váhu (65,8 kg), a tak přišel o možnost pás vyhrát.

Problémy na váze přilily další olej do ohně, mezi oběma borci to už totiž nějakou dobu vřelo. Napjaté emoce tak slibovaly atraktivní válku a té jsme se také dočkali.

Doporučeno
Gábor Boráros na turnaji OKTAGON 27 prohrál. Bývalý bojovník UFC zápas jasně ovládl Gábor Boráros na turnaji OKTAGON 27 prohrál. Bývalý bojovník UFC zápas jasně ovládl 11. září 2021 21:36

Šampion lehké váhy Ivan Buchinger zvedal ze židlí diváky hned v šíleném prvním kole, kdy svého soupeře několikrát čistě trefil tvrdou pravačkou, vrávorající Barborík však ukázal velkou odolnost a ukončit se nenechal. Pekelná válka pokračovala i v kole druhém a oba bojovníci divákům ukázali, proč patří k absolutní domácí špičce.

První dvě kola připravila jak Buchingera, tak Barboríka o spoustu sil a nemalou část kola třetího i čtvrtého zápasníci strávili v klinči na pletivu. Páté kolo otevřel Buchinger pokusem o KO, po němž se krvácející Barborík dostal na záda a bojoval o přežití. Boj střídal jeden dramatický moment za druhým a i když nakonec ukončení před limitem nepřišlo, diváci se stali svědky jednoho z nejlepších zápasů v historii organizace.

Po pěti ohromných kolech po rozhodnutí rozhodčích zvedl ruku Ivan Buchinger, který zvítězil 3:0 na body. Držitel pásu v lehké váze si tedy do sbírky přidal i ten v pérové a stal se historicky prvním šampionem organizace OKTAGON MMA dvou váhových kategorií.

Domů
Sdílet
Diskuse