Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2021 9:51
Čas čtení 0:27
Radim Šlechta

VZP odloží vydání onkologické brožury s Andrejem Babišem

VZP odloží vydání onkologické brožury s Andrejem Babišem
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Vydání publikace se přesune až na datum po říjnových volbách.

VZP odloží vydání kontroverzní onkologické brožury s fotkou premiéra Andreje Babiše (ANO). Rozhodla se tak po tom, co předseda vlády čelil kritice ze strany opozice. On sám řekl, že publikace může vyjít až po volbách. 

Doporučeno
Vojtěch vyzval všechny zdravotní pojišťovny, aby svým klientům zaslaly brožury s Babišem, říká VZP Vojtěch vyzval všechny zdravotní pojišťovny, aby svým klientům zaslaly brožury s Babišem, říká VZP 15. září 2021 19:10

„V souvislosti s probíhající diskusí k distribuci brožury zaměřené na onkologickou prevenci, k níž se v memorandu zavázaly všechny zdravotní pojišťovny, VZP zvažuje její odklad, a to po říjnových parlamentních volbách,“ napsala pojišťovna. 

Podle opozice se jednalo o předvolební materiál, který však premiér nemusel platit. Za rozeslání těchto brožurek měla pojišťovna zaplatit 15 milionů korun.

„I přes reakci, kterou avizovaná distribuce brožury způsobila, jsme přesvědčeni o jejím pozitivním přínosu v rámci prevence onkologických onemocnění pro naše klienty,“ uzavírá pojišťovna.

Domů
Sdílet
Diskuse