Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2021 18:40
Čas čtení 0:51
Radim Šlechta

Andrej Babiš vykázal novináře z předvolební kampaně. Na akci však mohla i široká veřejnost

Andrej Babiš vykázal novináře z předvolební kampaně. Na akci však mohla i široká veřejnost
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Ivanu Svobodovou a Milana Jaroše z Respektu vykázal Andrej Babiš z předvolební kampaně.

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) vyhodil novináře z kampaně. Ti přitom byli dohodnutí s brněnským odvětvím politické strany, že se akce zúčastnit mohou. Hnutí ANO se dnes na brněnské přehradě scházelo se svými voliči v rámci předvolební kampaně. O zamezení vstupu novinářů informoval na Twitteru jeden z nich – fotograf Milan Jaroš.

„Orbán je evidentně pro premiéra inspirativní,“ komentuje fotograf z časopisu Respekt Milan Jaroš fakt, že jej a jeho kolegyni, reportérku Ivanu Svobodovou, dnes premiér Andrej Babiš vykázal ze své kampaně v Brně na parnících na přehradě.

Novináři měli podle Seznam Zpráv na akci, které se mimo premiéra zúčastnila i ministryně financí Alena Schillerová, dorazit ve 14 hodin. Údajně se s předstihem dohodli s brněnskou větví hnutí ANO, že mohou přijít. Když ale na místo dorazili, premiér je vykázal.

Doporučeno
„Občas mě překvapuje vaše urputnost a netolerance,“ řekl Pavel Sněmovně. Co dál zaznělo v jeho projevu? „Občas mě překvapuje vaše urputnost a netolerance,“ řekl Pavel Sněmovně. Co dál zaznělo v jeho projevu? 13. června 2023 15:29

„Věděla o nás i ministryně Schillerová. Ale když jsme nastoupili na loď a uviděl nás Babiš, přišel k nám a vyhodil nás. Řekl, že nás tam nechce, že je to soukromá akce pouze pro zvané,“ popsala reportérka Ivana Svobodová. Přestože premiér tvrdí, že šlo o akci soukromou, mohla na ni dorazit i široká veřejnost.

Domů
Sdílet
Diskuse