Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2021 19:01
Čas čtení 0:53
Radim Šlechta

Vědci objevili lék, který ničí rakovinu. Nádory u některých pacientů zmizely

Vědci objevili lék, který ničí rakovinu. Nádory u některých pacientů zmizely
Zdroj: Unsplash/National Cancer Institute/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Institut pro výzkum rakoviny zaznamenal značný posun při léčbě nemoci.

Nová studie ukazuje, že vlastní imunita může pomoci pacientům s rakovinou, a to i u těch nejtěžších případů. Novou terapii popsal tým vědců z Institutu pro výzkum rakoviny (ICR) a nadace Royal Marsden NHS Foundation Trust v Londýně.

Doporučeno
Jedna z nejzáhadnějších vražd v historii: Nikdo stále nezná identitu Somertonského muže, detektivové pátrání nevzdávají Jedna z nejzáhadnějších vražd v historii: Nikdo stále nezná identitu Somertonského muže, detektivové pátrání nevzdávají 12. října 2021 11:30

Imunoterapie, metoda, která využívá přirozené imunitní mechanismy lidského těla, má aktivovat schopnost boje proti nádorům. Může se také využít k zaměřování zhoubných nádorů a jejich odstranění. Léčbou si prošel i sedmasedmdesátiletý Barry Ambrose, který se jí podrobil po tom, co jej jeho ošetřující lékař označil za nevyléčitelného. Již několik týdnů po podání koktejlu látek lékaři sdělili, že nádor zmizel.

Domů
Sdílet
Diskuse