Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2021 14:30
Čas čtení 7:09
Dominik Vetrák

Svět DC: jen v roce 2022 uvidíme 5 komiksových filmů. Studio Warner chce porazit Marvel náloží seriálů a filmů

Svět DC: jen v roce 2022 uvidíme 5 komiksových filmů. Studio Warner chce porazit Marvel náloží seriálů a filmů
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Po DC Fandome mají fanoušci komiksovek od DC důvod k radosti. Studio Warner připravuje velkou spoustu celovečerních, ale i televizních projektů.

Letos jsme moc celovečerních filmů od DC neviděli. V podstatě vyšlo jen Suicide Squad, které univerzum DC nijak extrémně nerozšířilo a většina z nás už na snímek i tak zapomněla. Na druhé straně neustále přibývají nové a nové DC seriály, takže pokud máš tento svět rád, můžeš se uchýlit alespoň k nim. Studia Warner Bros. a DC však od příštího roku pořádně šlápnou na plyn.

Dosud ročně nevydala více než 2-3 celovečerní komiksovky, ale příští rok jich vydají rovnou 5. Nemluvě o dalších seriálech a animovaných filmech (i těch bude minimálně 5). Jenže na rozdíl od Marvel Studios DC neodhaluje své plány tak daleko dopředu, a tak v podstatě netušíme, jaké počiny nás čekají po roce 2023. Stále však platí, že toho bude víc než kdykoliv předtím.

Doporučeno
Slavní herci, kteří natáčejí nové filmy i po devadesátce Slavní herci, kteří natáčejí nové filmy i po devadesátce 19. října 2021 16:30

2022

The Batman – 4. březen 2022

Rozhodně nejočekávanější DC film je Batman od režiséra Matta Reevese (Dawn a War of the Planet of the Apes). Dlouhodobě připravovaný celovečerák, který párkrát ve studiu Warner Bros. i odložili, se konečně do kin dostane v březnu 2022. Očekává se, že půjde o famózní film. Už trailery působí dojmem, že se díváme na něco speciálního.

Batmana ztvární Robert Pattinson. Tato verze gothamského ochránce bude sledovat jeho kariéru několik let poté, co začal mlátit zločince. Ve filmu se setká i s Catwoman, Penguinem či Riddlerem. Tato verze Batmana se více zaměří na jeho detektivní schopnosti, ale jak vidíš na záběrech níže, Bruce Wayne se nebude stydět zlomit zločincům i několik kostí.

Black Adam –  29. červenec 2022

Dwayne Johnson se konečně dostane do světa DC. Mimochodem, mluvil už i se šéfem Marvelu Kevinem Feigem, takže si možná ještě stihne dát po hubě i s Hulkem. Ještě předtím ho však čeká pořádně náročný souboj v Black Adam, kde ztvární stejnojmennou postavu v honbě za pomstou a spravedlností. Bojovat by měl proti týmu Justice Society of America. Jeho členy by měly být Doctor Fate (Pierce Brosnan), Hawkman, Cyclone či Atom Smasher.

Black Adam je ve většině komiksů záporákem, případně antihrdinou, který si dělá, co chce, a sem-tam přitom pomůže hrdinům. Black Adam byl otrokem, který dostal své nadlidské síly od čaroděje Shazama. Jeho hlavním cílem byla pomsta otrokářům, kteří zneužívali lidi z Khandaqu. Dokáže létat, má supersílu a další podobné schopnosti jako Shazam a Superman. Dwayne na DC Fandome ukázal začátek filmu a my musíme uznat, že to vypadá překvapivě dobře.

 

Flash – 4. listopad 2022

Dopracovali jsme se k 2. nejočekávanějšímu filmu od DC. Sólovka Flashe vzniká již více než 5 let, přičemž vystřídala více scénáristů a režisérů. Nakonec se děj zastavil na zpracování komiksové události Flashpoint, v níž Flash cestoval do minulosti, aby zachránil člověka, na kterém mu záleží, a vrátil svět do původní podoby. Byl totiž jediný, kdo si všiml, že s ním něco není v pořádku a někdo si hrál s časem.

Flashovo cestování v minulosti mělo dalekosáhlé následky a tušíme, že to tak bude i v tomto filmu. Něco nám říká, že Batman v podání Bena Afflecka na začátku snímku zemře. Flash se ho pokusí zachránit tak, že pozmění minulost. Možné je i to, že bude chtít zachránit svou matku přesně jako v komiksech, neboť v teaseru vidíme zřejmě i ji (možná jde o Flashovu matku z jiné dimenze). Namísto záchrany Affleckova Batmana/matky však spojí minimálně dva různé světy DC: DCEU (Wonder Woman, Justice League, Man of Steel, Aquaman atd.) A svět Batmana od Tima Burtona. Je pravděpodobné, že DCEU bude mít i nadále svého Batmana. Bude jím však Michael Keaton a jeho Batman v důchodu (reálně bychom se tak mohli dočkat zpracování komiksu Batman Beyond). Kromě Afflecka a Keatona uvidíme i dva různé Flashe v podání Ezry Millera a i Supergirl v podání herečky Sashy Calle.

Aquaman and the Lost Kingdom – 16. prosinec 2022

O tomto snímku toho mnoho nevíme. Arthur Curry aka Aquaman (Jason Momoa) se pokusí najít jakési ztracené království a zdá se, že mu při tom pomůže i Orm (Patrick Wilson), se kterým bojoval v jedničce.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 104900 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse