Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti PUMA.
6. listopadu 2021 v 10:30
Čas čtení 3:00
Sponzorovaný obsah

PUMA a Ben Cristovao pomohli čtyřem mladým talentům ukázat, co v nich je. Podívej se, co společně vytvořili

PUMA a Ben Cristovao pomohli čtyřem mladým talentům ukázat, co v nich je. Podívej se, co společně vytvořili
Zdroj: PUMA
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

PUMA HEROES dal čtyřem talentovaným lidem možnost vyniknout.

Mladí lidé s kreativními schopnostmi, ze kterých ti půjde hlava kolem. PUMA v září vybrala čtyři talentované mladé lidi, které nyní představuje v unikátním projektu PUMA HEROES. Účastníci projektu teď mají možnost nastartovat svou kariéru pod křídly slavné značky ve spolupráci s úspěšným českým zpěvákem a sportovcem Benem Cristovao. 

„Projekt PUMA HEROES pro mě znamená možnost ukázat lidem nové kreativní způsoby seberealizace a zároveň začínajícím umělcům poskytnout silného parťáka v zádech (tím myslím Pumu). Ten jim pomůže vytvořit kvalitní prezentační materiál s člověkem z oboru (tím myslím sebe),“ přibližuje Ben projekt.

PUMA
Zdroj: PUMA

Dostat se do popředí, rozšířit své portfolio, najít nové kontakty a zviditelnit se. O to se v rámci projektu snaží Barbora Hahnová, Lukáš Süsser, Thi Bao Quyen Phan Tran alias Niky a Bianka Machová, které si PUMA a Ben do projektu vybrali z celkového počtu 353 přihlášených mladých talentů. My sme mediálním partnerem celého projektu, a proto ti teď představíme, co se v mladých kreativních „superhrdinech“ skrývá. 

Fotka jde ruku v ruce se skatem, říká Lukáš

Lukáš Süsser, student z Mostu, se věnuje propojování malby a fotky. Říká o sobě, že jej baví vytvořit něco z ničeho. Jeho originální portréty, které sám fotí a doplňuje o malované pozadí, podtrhující náladu modela, ti vyrazí dech. Svou inspiraci prý nabral při pohledu na oblíbený časopis The Skateboard Mag. 

„Fotka a skate jdou ruku v ruce. Skrze skateboarding jsem narazil na můj životní idol – Dylana Riedera. Potom co Dylan zemřel, udělal na jeho počest Mark Oblow titulku pro The Skateboard Mag. Tehdy jsem tenhle art viděl poprvé a inspirovalo mě to k mojí tvorbě. Prvních pár děl jsem vytvořil právě s fotkami Dylana. Nakonec mi ale dávalo větší smysl pokračovat s vlastními fotografiemi,“ vysvětluje Lukáš.

Bára posouvá módu vpřed

Druhým talentem je Barbora Hahnová, která se věnuje fotografii šperků, ale jejím velkým koníčkem a snad i budoucí profesí je navrhování 3D modelů oblečení. V rámci PUMA HEROES s Benem vytvořila kolekci virtuálního/3D oblečení, které následně v počítači oblékla Benovu avataru. 

„Pro mě není 3D digitální móda jen bláznivou novinkou. Naopak v ní vidím budoucnost, jelikož módnímu světu nabízí řešení, jak zvýšit efektivitu, podpořit udržitelnost a posunout ho vpřed,“ říká Bára, která má k módě blízko od malička. Její maminka byla totiž švadlena a Bára trávila spoustu času mezi různými látkami a střihy. 

Thi Bao Quyen Phan Tran alias Niky otvírá rozšířenou realitu

Ilustrátorka Niky dokáže dokonale skloubit technologie a umění. Svoje ilustrace, které jsou hodně inspirovány mangou, anime i asijskou mytologií, posouvá ještě o krok dál tím, že je rozpohybuje. Dělá to pomocí rozšířené reality v aplikaci Artivive. Již v minulosti se její pohyblivá malby objevily například v restauracích Hanoi Square Restaurant nebo Mori restaurant.

„Kreslení pro mě bylo nejen útěkem od reality, ale paradoxně i taková brána k tomu, jak se začít lidem více otevírat a seznamovat se. Postupně jsem zjistila, že umění je vlastně perfektní nástroj ke komunikaci a sebevyjadřování,“ říká Niky.

V rámci projektu PUMA HEROES vytvořila Niky s Benem jeho podobiznu, na které je vyobrazen v tradičním asijském klobouku společně s pumou – šelmou. V rozšířené realitě se dá pak ilustrace do pohybu a příjemnou atmosféru při pohledu na ni vykouzlí i hudba, která dílo v AR podbarvuje. 

„Na 3D mě bavil potenciál toho, co díky tomu můžeme, na koláži návrat zpět do dětských let a aplikace do nové doby. Na AR pohyblivé animaci inovace, zpracování a smysl pro detail. Na botách barevné kombinace a praktičnost v originalitě a upcyclingu. Boty nosím od té doby co jsem je dostal a už teď byly součástí další kampaně a to úplně přirozeně, organicky, prostě to je fakt zajímavej kousek, kterému se rozhodli dát taky pozornost,“  pochválil projekty Ben.

Bianka vytvořila unikátní tenisky PUMA

Devatenáctilétá ilustrátorka a malířka Bianka Machová vytvořila v rámci PUMA HEROES unikátní pár bot přímo pro Bena. Tenisky ručně pomalovala podle svého návrhu a vytvořila tak dílo, které se může pyšnit svou jedinečností. 

Bianka se zabývá hlavně přetvářením starého oblečení na zcela nové a originální kousky. Právě upravování bot a tvoření nových modelů ji nejvíc baví. O tom svědčí také fakt, že jejím největším snem je uspořádat kreativní event, kde by každý mohl pomalovat svůj pár bot či oblečení a vytvořit tak módní kousky, co hned tak někdo nemá.

Ze spolupráce značky PUMA, Bena a čtyř talentovaných mladých lidí vznikly čtyři projekty, které si můžeš prohlédnout na těchto stránkách. Dále se budou mladí „hrdinové“ promovat i na sociálních sítích značky i Bena. Každý z hrdinů vytvořil naprosto unikátní projekt a my jsme si jistí, že o každém z nich ještě uslyšíme.

Domů
Sdílet
Diskuse