Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2021 16:30
Čas čtení 3:55
Tereza Šnajdrová

Čeká vysokoškolské studenty distanční výuka? Zeptali jsme se 7 největších českých univerzit

Čeká vysokoškolské studenty distanční výuka? Zeptali jsme se 7 největších českých univerzit
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Jak se české univerzity připravují na další vlnu koronaviru? A mají se studenti připravit na distanční výuku? Známe odpovědi.

Pandemie koronaviru nabírá na obrátkách. Jen za pondělí přibylo 4 262 nakažených. Vláda zpřísňuje opatření proti šíření nebezpečného viru, ale prioritou podle dosluhujícího ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) je, aby žáci zůstali ve školách. Jak je to ale se studenty vysokých škol? Připravují se univerzity na určitá opatření? Zeptali jsme se jich.

Doporučeno
Do práce jen s testem nebo očkováním, zvažuje Hamáček Do práce jen s testem nebo očkováním, zvažuje Hamáček 25. října 2021 15:05

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně prý přechod na distanční výuku zatím neplánuje

V současné době stále platí při vstupu do všech našich univerzitních budov prokazování bezinfekčnosti. Situaci bedlivě sledujeme a dodržujeme aktuálně platná nařízení KHS a MZ. Prozatím nemáme v plánu přecházet na distanční výuku,“ řekla tisková mluvčí Petra Svěráková.

Ani Univerzita Karlova s distanční výukou nepočítá. Pokud se však vláda rozhodne na ní přejít, univerzita bude připravená

MŠMT, NAÚ a i vedení UK jednoznačně počítají s výukou prezenční a budou se řídit dle aktuálních a platných ochranných pravidel a omezení. Aktuálně má však probíhat zasedání krizového štábu UK v souvislosti s vývojem – čekáme však na nařízení Vlády ČR, kterými se pochopitelně pak budeme řídit – konkrétnější být nyní nelze- děkuji za pochopení,“ uvedl mluvčí Václav Hájek s tím, že vše se bude odvíjet od aktuální situace.

Současně probíhá analýza předchozího období a garantům studijních programů je povoleno využít dle úvahy některé prvky z předchozí distanční výuky, pokud spadají do konceptu výuky prezenční,“ doplnil.

Domů
Sdílet
Diskuse