Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2022 12:30
Čas čtení 5:36
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších komiksových filmů roku 2022

10 nejočekávanějších komiksových filmů roku 2022
Zdroj: Marvel Studios/Sony Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

S kým bude bojovat Thor ve čtvrtém filmu, kdo bude novým Batmanem a bude Wanda záporákem ve snímku Doctor Strange 2?

V rámci představení filmového a seriálového roku 2022 ti přinášíme poslední článek. Zaměří se na krále Hollywoodu posledních let – na komiksovky. I letos jich bude minimálně 10, ale kdybychom je měli jmenovat všechny, ne vždy se u nich nadchneme. Vybíráme proto 10 nejzajímavějších.

Doporučeno
50 nejočekávanějších filmů roku 2022 (2. část) 50 nejočekávanějších filmů roku 2022 (2. část) 3. ledna 2022 12:30

The Batman – 4. březen

S přehledem nejočekávanější komiksovka roku, a to i přes pokračování animovaného Spider-Mana. Režisér Matt Reeves již své kvality potvrdil dvěma vynikajícími filmy ze série Planeta opic. Poslední roky vylepšoval scénář a příběh nového Batmana. Obsadil Roberta Pattinsona a posadil ho mimo komiksový svět DCEU (kontinuita s Wonder Woman, Justice League, Aquamanem atd.).

Výsledkem je detektivně laděný thriller The Batman, ve kterém bude Bruce Wayne fungovat jako ochránce Gothamu několik let. Jeho zatím největší výzvou bude příchod Riddlera (Paul Dano), Penguina (Colin Farell) a Catwoman (Zoe Kravitz). Poslední jmenovaná mu nakonec zřejmě bude pomáhat, ale Batman ještě předtím zažije spoustu bolesti.

Zatím nás odzbrojil každý jeden trailer a my nemáme důvod nevěřit Reevesově vizi o temnějším Batmanovi. Jediným problémem mohou být spekulace o tom, že do finálního střihu snímku chce zasáhnout studio Warner Bros. a narušit tak vizi režiséra. Občas takové změny snímkům pomohou, ale většinou je pokazí.

Morbius – 1. duben

Morbiuse jsme měli konečně vidět v lednu, ale studio Sony ho odložilo i posedmé. Jared Leto bude pít krev svých protivníků jako upír Morbius na „svátek“ bláznů. Snímek vypadá docela béčkově, a tak nás více než samotný děj a film zajímá spíše to, co v ní dělá Michael Keaton, pravděpodobně v roli Vultura ze snímku Spider-Man: Homecoming.

Jak jistě víš, světy Venoma, Morbiuse a Spider-Mana jsou odděleny, takže by někdo zase musel cestovat přes multiversum. A aby toho nebylo málo, v traileru na Morbiuse jsme na ulici viděli i plakát se Spider-Manem s nápisem vrah.

Dr. Michael Morbius je biochemik, který se při pokusu o vyléčení záludné choroby nakazí sérem a stane se z něho upír. Svou premiéru si tento antihrdina odbyl na stránkách komiksů v 70. letech. Film režíruje Daniel Espinosa (Child 44 nebo sci-fi horor Life).

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 6. květen

Na Strangea se těšíme ještě víc po premiéře filmu Spider-Man: No Way Home, kde měl důležitou roli. Jak už je jasné z názvu, čeká nás další přechod přes multiversum.

Očekáváme, že Strange bude s pomocí nové hrdinky Americy Chavez cestovat přes různé vesmíry a potká několik marvelovských a jiných postav (na internetu najdeš nepotvrzené zprávy od hollywoodských informátorů, že uvidíme Charlese Xaviera v podání Jamese McAvoye či seskupení marvelovských iluminátů).

Z prvního traileru víme, že uvidíme několik verzí známých postav, příšery a významnou roli bude mít i Wanda jako Scarlet Witch, která by mohla být záporačkou.

Thor: Love and Thunder – 8. červenec

Pravidelná dávka Marvelu dorazí v létě. Chris Hemsworth se stane prvním marvelovským hrdinou, který bude hrát ve čtyřech sólových filmech. Thor: Love and Thunder může být jeho poslední, i když nám něco říká, že se s ním ještě setkáme. Ve snímku se postaví záporákovi jménem Gorr the God Butcher.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 105316 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse