Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2021 19:09
Čas čtení 1:52
Vojtěch Vanda

Miloš Zeman před hospitalizací omilostnil těžce nemocného podnikatele, který ale dál rozvíjí byznys v Karibiku

Miloš Zeman před hospitalizací omilostnil těžce nemocného podnikatele, který ale dál rozvíjí byznys v Karibiku
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky
POLITIKA MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Redakce Radiožurnálu a webu iROZHLAS.cz přišly se zprávou, že prezident před svou hospitalizací omilostnil podnikatele Pavla Podroužka. Důvodem má být jeho vážná nemoc, která trvá tři roky. Podroužek má ale dál čile od roku 2019 podnikat dál.

Miloš Zeman před svou hospitalizací omilostnil olomouckého podnikatele Pavla Podroužka, který má být těžce nemocný. Redakce Radiožurnálu a webu iROZHLAS.cz však zjistily, že od roku 2019 začal účinkovat ve vedení šesti firem, z nichž jednu nechal zapsat do obchodního rejstříku 10 dní po omilostnění. Podroužek byl stíhán za krácení daní se škodou 9,7 milionu korun, odpuštěn mu byl i trest za řízení v opilosti.

Doporučeno
Prezident Miloš Zeman měl před návštěvou Vondráčka trénovat podpis Prezident Miloš Zeman měl před návštěvou Vondráčka trénovat podpis 25. října 2021 12:50

Prezident podepsal milost 14. září, tedy v den, kdy mířil do Ústřední vojenské nemocnice kvůli hospitalizaci. Mluvčí Jiří Ovčáček se o milosti zmínil krátkým sdělením: „Prezident republiky Miloš Zeman dne 14. září 2021 cestou milosti rozhodl o zastavení trestního stíhání a o prominutí podmíněného trestu“. 

Domů
Sdílet
Diskuse