Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2021 15:30
Čas čtení 1:10
Martin Mičuda

Zcela nová Mazda CX-50 chce být tím terénně nejschopnějším SUV japonské značky

Zcela nová Mazda CX-50 chce být tím terénně nejschopnějším SUV japonské značky
Zdroj: Mazda
TECH
Uložit Uložené

Novinka zastupuje vůbec první počin od Mazdy, který se bude vyrábět v USA.

Japonská automobilka Mazda nedávno informovala, že připravuje zcela nové SUV, kterým nejen rozšíří své portfolio, ale také své pole působení. Stalo se tak v uplynulých hodinách, kdy světlo světa spatřilo CX-50, tedy první model značky, který se bude vyrábět v USA. Konkrétně půjde o Huntsville v Alabamě, tedy závod primárně sloužící automobilce Toyota, čímž dojde k prohloubení spolupráce obou výrobců.

Doporučeno
Provětrali jsme nádhernou Mazdu s revolučním motorem. Má benzínový dvoulitr opravdu naftovou spotřebu? Provětrali jsme nádhernou Mazdu s revolučním motorem. Má benzínový dvoulitr opravdu naftovou spotřebu? 24. září 2021 9:30

Po vizuální stránce CX-50 sází Mazda na stejná řešení jako u nedávno modernizovaného CX-5. Jsme proto svědky široké masky a úzké full-LED světelné techniky na obou koncích s velmi podobnou grafikou. Novinka však působí majestátnějším a robustnějším dojmem, kterým netají své ambice mimo zpevněné cesty – má jít o terénně nejzdatnější SUV značky. Důkazem toho jsou nejen výrazné plastové blatníky nebo ochranné prvky ve spodní části karoserie, ale také vyšší světlá výška a velký střešní nosič. Na rozdíl od CX-5 přichází CX-50 s decentně hranatějším zevnějškem a více americkým stylem, čímž netají svůj původ.

Domů
Sdílet
Diskuse