Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
22. listopadu 2021 19:15
Čas čtení 1:12
Dominik Vetrák

Pekelná monstra v Hellbound pečou hříšníky zaživa. Nový jikohorejský seriál od Netflixu překoná i Squid Game

Pekelná monstra v Hellbound pečou hříšníky zaživa. Nový jikohorejský seriál od Netflixu překoná i Squid Game
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY HELLBOUND
Uložit Uložené

Fanoušci objevili v Hellbound další obrovský jihokorejský hit.

Koncem října jsme po prvním traileru na Hellbound přišli s článkem, v němž jsme tvrdili, že může být podobně úspěšný jako Squid Game. Opět šlo o projekt Netflixu z Jižní Koreje a jak se o víkendu ukázalo, měli jsme pravdu.

Hellbound je v první trojce nejsledovanějších Netflix projektů v mnoha zemích včetně Česka. Šestidílný seriál od režiséra Yeon Sang-Ho (Train to Busan) je na motivy mangy, kterou sám vymyslel a jejíž příběh rozšířil na plnohodnotný seriál. Ten nyní válcuje Netflix.

Děj se zaměřuje na obyvatele Jižní Koreje, kteří čelí nepředstavitelné hrozbě. Někteří lidé se od nadpřirozených bytostí dozví, že za několik dní zemřou. Nemohou se tomu nijak vyhnout.

V tu chvíli se objeví nebezpečná a silná monstra, která člověka brutálně zbijí a roztrhají předtím, než ho zaživa upečou. Následně se vypaří do vzduchu. Jde skutečně o nadpřirozené bytosti, démony z jiné dimenze či pekla, nebo se děje něco úplně jiného? To se během seriálu dozvíš sám. Zdaleka to ovšem na příběhu není to nejzajímavější. 

Když totiž lidé zjistí, že umírají jen hříšníci, rychle a nelidsky se proti nim spojí. Koreu najednou ovládne černobílý pohled na společnost, ve kterém se ocitá i předseda Nové pravdy, kultu, který se snaží lidi zasvětit do bezhříšného života. Šéf kultu si hřích ohýbá tak, jak se mu to hodí a pokrytecky rozděluje lidi na dobré a špatné.

Rozděluje společnost nebezpečným způsobem a vytváří napětí. Tvůrci seriálu chtěli prostřednictvím pekelných bytostí v lidech vytvořit strach, pro který jsou schopni udělat cokoli. V seriálu tak nepříjemným způsobem zjišťujeme, jaké zlo v mnoha z nás dřímá a nakolik dokážeme ztratit svou lidskost, když akceptujeme utrpení ostatních. 

Máme zde tedy zajímavou, filozofickou stránku davové psychologie, zárodky nebezpečného kultu, podmanivou fantasy zápletku, kvalitní herecké výkony, napínavou atmosféru a obstojné vizuální triky. Hellbound se pravděpodobně stane mnohem kvalitnějším dílem než Squid Game.

Domů
Sdílet
Diskuse