Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2021 7:00
Čas čtení 12:34
Tereza Šnajdrová

Ewa Farna: Společnost by se měla naučit neupozorňovat na nedostatky. Má nesmyslné nároky, které ubližují (Rozhovor)

Ewa Farna: Společnost by se měla naučit neupozorňovat na nedostatky. Má nesmyslné nároky, které ubližují (Rozhovor)
Zdroj: se souhlasem Ewy Farne
REFRESHER EWA FARNA
Uložit Uložené

S Ewou Farnou o nové desce UMAMI, těle, mateřství i body shamingu, s nímž se potýká mnoho českých dívek.

Ewa Farna se proslavila, když jí bylo pouhých třináct let. Od té doby si prošla velkou proměnou, ze slečny se stala žena, matka a nyní pomáhám ostatním ženám vyrovnat se se svými těly, která pochopitelně prochází nejrůznějšími změnami. S Ewou jsme si povídali o body shamingu, mateřství, výhře v anketě Český slavík, ale také o jejím novém albu UMAMI, které vyjde již začátkem prosince.

Doporučeno
Vybrat si pouze jeden žánr by udusilo moji kreativitu i duši. Jsem fluidní, různě se přelévám, říká zpěvačka Giudi (Rozhovor) Vybrat si pouze jeden žánr by udusilo moji kreativitu i duši. Jsem fluidní, různě se přelévám, říká zpěvačka Giudi (Rozhovor) 26. listopadu 2021 12:00

V první řadě vám gratuluji ke včerejšímu úspěchu v anketě Český slavík, v níž jste získala jste ocenění pro nejlepší zpěvačku roku. Jak jste to oslavila?

Malinovkou s kapelou v divadelním klubu (smích). Bylo to hrozně fajn, po zbytek večera jsem si povídala s kapelou a moc jsem si to užila. Jsem ráda, že jsem Českého slavíka dostala zrovna tento rok, kdy slavím 15 let a je to celé takové symbolické. Mám pocit, že kdybych ho dostala v roce, kdy jsem toho příliš neudělala, nevydala něco nového, aktuálního, co chci lidem sdělit, tak by to bylo jiné. Ale letos mě to opravdu těší, že se to takto sešlo.

Ewa Farna
Zdroj: se souhlasem Ewy Farne

Na hudební scéně jste již od svých třinácti let. Jak „dobíjíte baterky“? Co vás žene kupředu?

Hudba mě prostě strašně baví. Pořád si říkám, že je neuvěřitelné, že moje práce je zároveň i moje největší hobby a moc si nedokáži představit, co jiného by mě bavilo tolik, jako zpívání. To je ten obrovský motor. Ale samozřejmě i nějaký ten úspěch, že se mi nějakým způsobem vrací to, že moje hudba lidi zajímá. Ano, existují období, kdy mám pocit, že se snažím něco dělat, ale nikoho to nezajímá, rádia to nehrají atd. I z toho má člověk občas depky, a proto je hrozně hezké, když vidím, že to lidé vnímají, zajímá je to a baví, i po těch 15 letech.

Bylo to v době, kdy jsem se v očích lidí potřebovala přerodit z holčičky v ženu a nebylo jisté, zda to zvládneme. Najednou jsem měla boky, výstřih, ale co jsem měla hlavně, byl můj názor

Co byl podle vás takový ten zlomový okamžik vaší kariéry? Na co jste nejvíce pyšná?

Zlomových okamžiků bylo asi víc a záleží, jak se to vezme. Kariéra, jak se tak říká, není jenom o hlase nebo o tom, jestli se lidem líbí, jak zpíváte. Je to i o písničkách, které máte, o důležitých bodech kariéry, které vás někam posunou atd. Hodně jsem se posunula třeba i díky účasti v porotě SuperStar, což je zdánlivě nehudební činnost, ale bylo to v době, kdy jsem se v očích lidí potřebovala přerodit z holčičky v ženu a nebylo jisté, zda to zvládneme.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 106916 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaké momenty v kariéře byly pro Ewu zlomové
  • Co můžeme čekat od nacházející desky UMAMI
  • Jak se staví k tomu, když média píší o jejím těle
  • Jak se liší přístup českých a polských médií
  • Co radí dívkám, které trápí jejich vzhled
Domů
Sdílet
Diskuse