Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2021 11:18
Čas čtení 1:00
Dominik Vetrák

Hellblade 2: Senua's Sacrifice odhaluje next-gen grafiku a mrazivou atmosféru

Hellblade 2: Senua's Sacrifice odhaluje next-gen grafiku a mrazivou atmosféru
Zdroj: Ninja Theory
TECH
Uložit Uložené

Jedna z nejlepších her roku 2017 odhaluje impozantní pokračování.

Hra Hellblade 2: Senua's Sacrifice odhalila gameplay záběry v sekci, kde se hlavní hrdinka Senua snaží zabít plazícího se zraněného obra. Rychle však zjišťuje, že je to nad její síly i nad síly jejích přátel.

Oštěpy a oheň nestačí a Senua je blízko smrti, když k ní obr promluví s prosbou o pomoc. Jak můžeš vidět a slyšet, Hellblade 2 bude opět psychologickým thrillerem zasazeným do norské mytologie.

Doporučeno
10 nejočekávanějších her v prosinci a lednu. V singleplayerovkách a v multiplayeru strávíme během Vánoc stovky hodin 10 nejočekávanějších her v prosinci a lednu. V singleplayerovkách a v multiplayeru strávíme během Vánoc stovky hodin 3. prosince 2021 16:30

Senua má ve své hlavě stále démony, proti kterým musí bojovat, a tvůrci budou chtít i tentokrát citlivě reprezentovat duševní choroby a psychické problémy. To vše zaobaleno do úžasné severské atmosféry, která překypuje smrtí, bolestí a fantasy příšerami.

Pokud se ti zdá, že té hratelnosti je zde minimum, doporučujeme zahrát si první díl, který je kolem podobné prezentace celý vystavěný. Jedná se o unikátní zážitek jak z hlediska příběhu, tak i hratelnosti a zdá se, že dvojka bude pokračovat v tom, co naposledy fungovalo tak dobře.

Třešničkou na dortu je audiovizuální zpracování. „Grafika“, jak se lidově říká, vypadá působivě. Jistě, není na úrovni CGI traileru, kterým hru tvůrci odhalili před dvěma lety na The Game Awards 2019 (tento trailer vyšel během The Game Awards 2021), ale stále jde o nádherné záběry. Datum vydání tvůrci ze studia Ninja Theory nesdělili, ale dříve než v roce 2023 bychom hru nečekali.

Hra vyjde na PC, Xbox Series X/S a streamingu od Xboxu (xCloud). Microsoft před pár lety koupil studio Ninja Theory, takže hry se na PS5 nedočkáme. A to je poněkud ironické, protože jednička byla zpočátku exkluzivitou na PS4.

Domů
Sdílet
Diskuse