Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2021 16:30
Čas čtení 5:29
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších her v prosinci a lednu. V singleplayerovkách a v multiplayeru strávíme během Vánoc stovky hodin

10 nejočekávanějších her v prosinci a lednu. V singleplayerovkách a v multiplayeru strávíme během Vánoc stovky hodin
Zdroj: Riot Games
TECH JAKÉ HRY VYCHÁZEJÍ
Uložit Uložené

Nezávislé indie hry ovládnou prosinec a leden, ale těšit se můžeš i na obrovské blockbustery. Na své si tentokrát přijdou více majitelé Xbox Series X/S.

Blíží se konec roku a my pokračujeme v pravidelné rubrice ze série Jaké hry vycházejí, ve které si každé dva měsíce představujeme nejočekávanější hry na další dva měsíce. Po nabitém říjnu a listopadu se tedy podíváme na prosinec 2021 a leden 2022.

V jistém smyslu to vypadá jako ticho před bouří (jaro 2022 bude extrémně nabité velkými hrami), přesto se nám podařilo najít hned několik titulů, které ti zpříjemní vánoční období. 

Není-li uvedeno jinak, všechny hry pro PS5 a Xbox Series X/S fungují i ​​na old-gen verzích konzolí: PS4 a Xbox One.

Solar Ash – 2. 12. (Playstation 5, PC)

Líbilo se ti Pathless, Hyper Light Drifter, Abzu nebo Haven? Pokud tyto hry neznáš, v první řadě přicházíš o nesmírně kvalitní tituly. Hra Solar Ash jim je podobná estetickým designem, ale také rychlým pohybem hlavní postavy ve stylu Pathless. Hra od tvůrců Hyper Light Drifter zobrazí souboje hráče s obrovskými příšerami ve fantasy světě, kde nic není skutečnou překážkou. 

Hra se dočkala velmi pozitivních recenzí (na Metacritic svítí průměrné hodnocení 79 ze 100), ve kterých je chváleno výtvarné zpracování prostředí a příběh. Hratelnost je na tom ze začátku dobře, ale ke konci se může zdát poněkud repetitivní. Trailer níže ti hru dokonale představí, jelikož v tomto případě opravdu platí, že je lepší jednou vidět než stokrát slyšet.

Chorus – 2. 12. (Playstation 5, Xbox Series X/S, PC)

Singleplayerová hra, kterou si zamilují fanoušci Star Wars, Star Fox a všichni, kdo milují souboje s vesmírnými loděmi. Hlavní postavou je Nara, špičková pilotka, která se postaví nebezpečnému kultu ohrožujícímu celou galaxii. Čekají tě napínavé vesmírné souboje, nezapomenutelné střety s obrovskými flotilami, ale také příběhová vrstva. 

Pokud se ti líbila například hra Star Wars Squadron, Chorus by mohla být hra přesně pro tebe. Z trailerů to vypadá na zábavnou, akční jízdu.

Halo Infinite – 8. 12. (PC, Xbox Series X/S)

Vývojáři z 343 Industries hru odložili o celý rok. Vyplatilo se, protože Halo Infinite vypadá graficky a technicky mnohem lépe než při svém odhalení, které zklamalo asi všechny fanoušky série. Master Chief bude čelit klanu Banished na prstenci Zeta Halo (Halo ring).

Doporučeno
Rok 2023 bude plný velkolepých her! Toto je 20 nejočekávanějších herních pecek Rok 2023 bude plný velkolepých her! Toto je 20 nejočekávanějších herních pecek 18. prosince 2022 6:00

Jeho cílem je najít umělou inteligenci s názvem The Weapon, s jejíž pomocí chce najít svoji přítelkyni a pravou ruku — umělou inteligenci Cortanu. Zároveň musí čelit hněvu lídra klanu Banished a všem nástrahám, se kterými se setká.

Infinite je největší Halo hrou vůbec s otevřeným světem. Nejde o klasický open-world titul, ale hra má spoustu obrovských lokací, které můžeš prozkoumat. Podobně jako série Gears of War svým pátým dílem, i Halo cílí na fanoušky open-world titulů. Sem tam ještě budou přítomny užší koridory a uzavřené oblasti, musíš se ovšem připravit, že se nové Halo bude hrát o něco jinak.

Důkazem toho je také grapple hook, přitahovací hák, díky kterému budeš moci rychle zdolávat velké vzdálenosti a šplhat na věže. A pokud tě příliš netěší aspekt hry, který z ní udělá částečný open-world, asi tě nepotěšíme ani tím, že na mapě najdeš několik základen, které budeš moci osvobodit a zahrát si je ve stylu open-world titulů od Ubisoftu.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 107086 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Poznáš westernovou hru od tvůrců videoher Dishonored a Prey, kterou si budeš chtít okamžitě předobjednat.
  • Pokud se ti líbilo Arcane, právě vyšla úžasná singleplayerová hra ze stejného světa.
  • Proč se bojíme o kvalitu Halo Infinite.
  • V čem bude revoluční hra Pokémon: Arceus a jaká bude novinka od tvůrců série Steamworld.
Domů
Sdílet
Diskuse