Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
11. prosince 2021 16:07
Čas čtení 0:41
Ondřej Jarůšek

Česká snowboardcrossařka Eva Samková si zlomila obě nohy v kotníku, okamžitě jde na operaci

Česká snowboardcrossařka Eva Samková si zlomila obě nohy v kotníku, okamžitě jde na operaci
Zdroj: ČTK/AP/Mark Schiefelbein
SPORT
Uložit Uložené

Ke zranění došlo při dojezdovém manévru.

Česká snowboardcorssařka utrpěla během sobotního závodu týmů na Světovém poháru v rakouském Montafonu vážné zranění. Při nešťastném dojezdovém manévru si zlomila oba kotníky a okamžitě tak zamířila do nemocnice, kde podstoupí operaci. O jejím zranění informovala Česká televize.

K nešťastnému zranění došlo zhruba jen dva měsíce před začátkem zimní olympiády v Pekingu. Ty začínají na začátku února.

Nehodu pro Radiožurnál pospal člen týmu Jan Kubičík. „Eva při předkopnutí prkna v cíli, když chtěla zajet co nejlepší výsledek, pod sebe strčila snowboard, nějak se jí kousla hrana. Skřípla si kotníky. Když jsem k ní běžel, tak už byla v slzách," řekl. S Kubčíkem dojela Samková na druhém místě.

Jak dlouhou léčbu nyní českou snowboardcrossařku čeká, zatím není jasné. „Doufejme, že bude Evka v pohodě a že se z toho co nejdřív dostane hlavně mentálně, protože je samozřejmě velmi nešťastná,“ uvedl trenér Marek Jelínek.

Domů
Sdílet
Diskuse