Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2021 13:30
Čas čtení 1:08
Martin Mičuda

Nové Shelby GT500KR je s výkonem 913 koní nejsilnějším Mustangem na běžné cesty

Nové Shelby GT500KR je s výkonem 913 koní nejsilnějším Mustangem na běžné cesty
Zdroj: Shelby
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložit Uložené

Shelby plánuje zhotovit jen 225 exemplářů.

Společnost Shelby American je dlouhá léta spjata především s automobilkou Ford, které dodatečně vylepšuje ikonický Mustang. Příští rok tato společnost oslaví již své 60. výročí a při příležitosti oslav kulatých narozenin svým zákazníkům nabídne další lahůdku. Je jí v pořadí již 3. generace toho nejextrémnějšího počinu na běžné cesty, který v názvu nese písmena KR, tedy zkratku pro King of the Road — Shelby Mustang GT500KR.

Doporučeno
Nový Golf GTI Clubsport je jako stvořený na naše silnice. Ohromil nás živelností i dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je jako stvořený na naše silnice. Ohromil nás živelností i dynamikou 26. října 2021 9:30

Po vizuální stránce KR vychází z „klasického“ GT500, na kapotě však přibyly další otvory pro chlazení, přední splitter více vystupuje do prostoru, naopak vzadu si místo našel decentnější spoiler. Věcí volitelné výbavy jsou nejen tradiční pruhy přes karoserii, ale také rozšířené blatníky v rámci balíčku Shelby Wide Body. Pod nimi se nacházejí 20" hliníkové disky zavěšené na specificky kalibrovaném podvozku MagneRide s nastavitelnými tlumiči a stabilizátory Ford Performance.

Domů
Sdílet
Diskuse