Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. prosince 2021 16:17
Čas čtení 1:13
Vojtěch Vanda

Vražda ve Znojmě: Mladík zabil před Štědrým dnem svoji matku a jejího přítele

Vražda ve Znojmě: Mladík zabil před Štědrým dnem svoji matku a jejího přítele
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI VÁNOCE
Uložit Uložené

Jihomoravští kriminalisté musí ke konci roku objasňovat zvláště závažné zločiny.

Dva případy vražd musí ke konci roku vyšetřovat jihomoravští policisté. První případ se odehrál ve Znojmě, kde dvaadvacetiletý pachatel usmrtil svou matku, jejího přítele a rodinného psa. Muži hrozí doživotí. Druhý případ je z Blanenska, kde byl v pečovatelském domě nalezen seniorský pár bez známek života. Podle vyšetřování se zdá, že čtyřiasedmdesátiletý muž svou partnerku usmrtil a následně spáchal sebevraždu.

Doporučeno
V domě muže našli policisté během razie fotku zmizelé Madeleine McCann. S případem ale zřejmě nic společného neměl V domě muže našli policisté během razie fotku zmizelé Madeleine McCann. S případem ale zřejmě nic společného neměl 23. prosince 2021 17:08

Znojmo vyrušil z vánočních oslav případ dvojnásobné vraždy, jenž se udál den před Štědrým dnem. Zvláště surovým způsobem zde dvaadvacetiletý muž zavraždil svou sedmačtyřicetiletou matku a jejího o deset let staršího přítele. Agresivnímu útoku neutekl ani rodinný pes, jenž byl rukou vraha také usmrcen.

„Vyšetřovatel už mladého muže obvinil ze zvlášť závažného zločinu vraždy, za který mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest,“ uvedla k případu mluvčí policie Petra Ledabylová, která dodala, že je pachatel stíhán vazebně.

Dle vyjádření mluvčí se jednalo o čtrnáctou vraždu v roce 2021, což je stejný počet vražd jako v roce 2020. Policistům se všechny vraždy, stejně jako minulý rok, podařilo objasnit.

Senior zabil svou družku a následně sám sebe

Další případ vraždy byl zaregistrován minulý týden v pondělí v dopoledních hodinách na Blanensku. V jednom z tamních pečovatelských domů byl totiž naležen seniorský pár bez známek života. Ten tvořil čtyřiasedmdesátiletý muž a o čtyři roky starší žena.

„Podle prvotních informací se jedná o úmyslný násilný čin, kdy policisté nemohou vyloučit, že na smrti důchodkyně nese svůj podíl na místě nalezený mrtvý senior,“ uvedl k případu mluvčí Petr Vala. Proto policisté prošetřují případ pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy.

Doporučeno
KVÍZ: Lití olova, pouštění lodiček či rozkrajování jablka. Jak dobře se vyznáš ve vánočních zvycích? KVÍZ: Lití olova, pouštění lodiček či rozkrajování jablka. Jak dobře se vyznáš ve vánočních zvycích? 24. prosince 2023 6:00

V momentě, že se policejní teorie potvrdí, viník se před soud nedostane. „Jestliže se kriminalistům potvrdí, že za usmrcením ženy stojí muž, který následně na místě činu spáchal sebevraždu, bude případ po důkladném prošetření pro nepřípustnost trestního stíhání odložen,“ doplnil Vala.

Domů
Sdílet
Diskuse